Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   En tablet bør ikke erstatte din computer

En tablet bør ikke erstatte din computer

I hverdagen er der mange fordele ved en tablet, men advarselslamperne blinker når der snakkes om den skal erstatte computere.

I hverdagen er der mange ting du kan gøre på din tablet, som du tidligere har gjort på computeren. Og fordelen ved at benytte din tablet er; at den starter hurtigere op og vejer mindre. Men som altid er der et MEN.

Ergoterapeut Kirsten Piper er nu ude og fraråde længerevarende aktivitet og intensivt tastearbejde på tablets. Det er nemlig sundhedsskadeligt. Det skriver epn.dk.

Der er begrænsede arbejdsstillinger med en tablet, da skærm, mus, tastatur ikke kan flyttes – ligesom det kan ved en computer. Derfor er der nærmest kun to mulige arbejdsstillinger, enten at sidde med den i skødet eller den ligger fladt på bordet.

Men sidder du med den i skødet risikerer du at falde sammen i ryggen, og fladtliggende på bordet det belaster specielt nakken.
Arbejdstilsynet meddeler også, at arbejder man mere end to timer dagligt på en computer, så skal det være ved en velindrettet skærmarbejdsplads – dette gælder også tablets såvel som bærbare og stationære computere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten Bowman 19-02-2012 12:49:23

Jamen blæs du bare.
Det er vel mere et hint at man netop skal huske at skifte arbejdstilling - ligesom med al andet it-udsytr
http://www.computerworld.dk/art/213931/ny-sygdom-blandt-os-ipad-h-nder-og-tablet-skuldre

0 0
Heiberg 19-02-2012 17:29:10

Ja, og det er meget væsentlig information, for det kan man jo SLET ikke finde ud af ved egen hjælp.

Du skal også huske at spise, når du er sulten - og drikke, når du er tørstig. Det kunne vi også godt bruge en påmindelse om. ;-)

0 0
Morten Bowman 19-02-2012 18:38:01

Well nu er alle jo ikke så kloge og opmærksomme som du åbenbart er.

0 0
Heiberg 17-02-2012 19:31:18

Der er da mere end to mulige arbejdsstillinger med en tablet. Man kan fx også have den liggende i sofaen og selv ligge ved siden af - med en ene hånd under hovedet.

Ergoterapeuten har da ret i, at mus, skærm og tastatur ikke kan flyttes separat - men tabletten som helhed er da meget nem at flytte.

Og mon ikke langt de fleste helt af sig selv kan finde ud af at flytte deres tablet og dermed skifte arbejdsstilling engang imellem? Det vil jeg faktisk tro.

Men det er jo snart lige meget, hvad folk har glæde af - så kommer der altid en eller anden sundheds-"ekspert" ind og advarer. For mit eget vedkommende vil jeg blæse Kirsten Piper en lang march. :-D

0 0
Morten Bowman 16-02-2012 21:22:13

Og netop derfor virker Odder og Syddjuts kommunes beslutning om kun at købe iPads ikke gennemtænkt! Med mindre der er en forventning om at hjemmet leverer en anden enhed??

0 0
Zeb 16-02-2012 12:46:42

Med den konklusion kan vi måske så komme af med ideen om at tablets og i særdelshed iPad's udgør XX % af det samlede PC salg. Tablets hører ikke til i samme kategori på nogen måde.

0 0
16-02-2012 10:39:42

... købe sig en transformer prime, så burde det være muligt at skrive i længere tid.

Men jeg er da for så vidt enig, selv en transformer er højest en erstatning for en netbook.

0 0
Henrikmand 16-02-2012 12:23:04

Det samme er tilfældet med den "gamle" Transformer.

Men der er stadig et problem med "langtidsskrivning"! Tasterne sidder så tæt, at man er nødt til at presse albuerne indad under skrivning, hvilket påvirker nakke og skuldre.

Så terapeuten har fuldstændig ret! Tablets og netbooks (herunder også Transformer-serien) egner sig bestemt ikke til større skriveopgaver.

0 0
Jesper Søgaard 16-02-2012 10:39:04

Producenterne har ingen interesse i at tablets erstatter computere. Blandt andet derfor er der et forsvindende lille antal der har USB-porte. Alle skal helst have både smartphone, tablet og computer. Således hiver producenterne flest penge ud af forbrugerne.

0 0

Om brug af cookies