En tablet bør ikke erstatte din computer

I hverdagen er der mange fordele ved en tablet, men advarselslamperne blinker når der snakkes om den skal erstatte computere.

En tablet bør ikke erstatte din computer

I hverdagen er der mange ting du kan gøre på din tablet, som du tidligere har gjort på computeren. Og fordelen ved at benytte din tablet er; at den starter hurtigere op og vejer mindre. Men som altid er der et MEN.

Ergoterapeut Kirsten Piper er nu ude og fraråde længerevarende aktivitet og intensivt tastearbejde på tablets. Det er nemlig sundhedsskadeligt. Det skriver epn.dk.

Der er begrænsede arbejdsstillinger med en tablet, da skærm, mus, tastatur ikke kan flyttes – ligesom det kan ved en computer. Derfor er der nærmest kun to mulige arbejdsstillinger, enten at sidde med den i skødet eller den ligger fladt på bordet.

Men sidder du med den i skødet risikerer du at falde sammen i ryggen, og fladtliggende på bordet det belaster specielt nakken.
Arbejdstilsynet meddeler også, at arbejder man mere end to timer dagligt på en computer, så skal det være ved en velindrettet skærmarbejdsplads – dette gælder også tablets såvel som bærbare og stationære computere.

Mere om fortællingen

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 10/2/2012 blev sagen bragt videre med et indlæg omkring Tynd Toshiba Android-tablet er klar til Danmark – Historien finder du her. Få også seneste nyt om sagen her..