Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Endnu en avis dropper Apples App Store

Endnu en avis dropper Apples App Store

Den anerkendte amerikanske erhvervsavis Financial Times dropper Apples strikse App Store vilkår og satser på egen webapplikation.

Der har længe været surmulen i avisbranchen over Apples strikse vilkår for applikationer, og specielt vilkårene for betaling og brugeroplysninger har været en torn i øjet på mange avisredaktører kloden rundt.

Mange har højlydt klaget over, efter de efter deres mening, elendige App Store vilkår. Især Apples App Store vilkår omkring indhold har skabt en del debat.

Ekstra Bladet kunne f.eks. ikke få sin avis-applikation godkendt af Apple pga. anstødeligt indhold i form af Side 9 pigen.

Men også mangel på direkte relation til kunderne såsom kontaktinformationer, demografi osv. har været et stort klagepunkt samt den evindelig diskussion omkring en fair fordeling af indtægterne, hvor Apple tjener 30 procent af omsætningen fra alle applikationer.

Financial Times tager konsekvensen

Avisen har nu taget skridtet fuldt ud, og de har udviklet en iPad optimeret HTML5 webapplikation med alt avisens indhold.

Webapplikationen kan tilgås via browseren på iPad, og er således ikke en applikation i normal forstand, og avisen kan derfor helt undgå Apples App Store.

Ved brug af HTML5 har avisen lavet en avanceret løsning, som på mange måder minder om en normal iOS applikation, som dog bliver afviklet i en browser.

Financial Times lancerer i første omgang løsningen til iPad og iPhone brugere, men avisen lover også at lave en lignede løsning til andre platforme inkl. Android.

Webapplikationen kan hentes på app.ft.com

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Slaraffenland 10-06-2011 16:16:29

Euroman koster det samme på iPad´en som den trykte udgave i kiosken. Om jeg skal betale 50 kroner i App Store eller 50 kroner i kiosken er ligegyldigt for mig. Begge udgaver har fordele og ulemper, som retfærdiggører at prisen er den samme. Jeg er i princippet ligeglad hvor stor en del af kagen Apple snupper for at distribuere bladet til min iPad.

Jeg tror mange mennesker føler sig stødt over prisen, fordi de er vant til at nyhedsstof kan læses gratis på nettet. Men, man skal bare passe på med at sammenligne det man kan læse gratis kontra de aviser og magasiner man betaler for. Der er en grund til at en avis, eller et magasin, koster penge. Man får typisk et langt mere indholdsrigt indhold end det man får tilbudt gratis på nettet.

0 0
David 11-06-2011 22:42:55

I dit eksempel er det samme pris, men det er ikke altid. Hvis jeg f.eks. vil købe en dansk lydbog i gyldendals lydbogs app er den 30% dyre end hvis jeg køber den uden om app store og selv lægger den på min iPhone. Jeg synes det er langt lettere at købe i AppStore, og jeg vil gerne betale et gebyr til Apple, men ikke 30% af købsprisen.

0 0
Rene 10-06-2011 08:54:19

Få så prisen ned til nogen rimligt, så køber jeg mit første blad, avis m.m.

Hvis I vil køre med de normale priser, klare jeg mig fint med gratis stof fra nettet og så må I havde held og lykke i fremtiden.

0 0
Lindberg 10-06-2011 15:34:32

Sådan her burde alle aviser bare at gøre.

Apple bør ikke tjene en øre på at jeg køber en Jyllands-Posten. Det er en dyb urimelig pengemaskine Apple har lavet ved at tage en så kæmpe procentdel af alle salg .

0 0
David 10-06-2011 09:11:33

Enig.. Jeg har gjort det et par gange, men hver gang irriterer det mig at prisen er kunstigt højt fordi Apple skal have så stor en bid af kagen.

Hvis Apple satte prisen markant ned, ville de kunne nået at opbygge en kæmpe kundebase, inden der kom ordenlige alternativer, nogen gange er Stevie altså ikke for snedig.

0 0
Bo 10-06-2011 09:25:57

Jeg fatter ikke at nogen aviser laver applikationer. De burde lave nogle fede mobilversioner af deres sider i stedet for. De kan tilgås på alle telefoner og pads, og dermed sparer aviserne også penge.

0 0

Om brug af cookies