Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Endnu et mobilt styresystem falder

Endnu et mobilt styresystem falder

Det er svært at holde liv i de mobile styresystemer. Endnu et system gearer ned.

HTC Smart med Brew OS fra Qualcomm (Foto: Mobilsiden.dk).
HTC Smart med Brew OS fra Qualcomm (Foto: Mobilsiden.dk).

I den lynhurtige mobilverden er det ikke let at være producent af styresystemer.

HP vil ikke længere arbejde i webOS, Nokia har flyttet Symbian i baggrunden til fordel for Windows Phone, og nu er endnu et system måske på vej væk.

Der er tale om Qualcomms system Brew OS der debuterede i 2001 som et system til almindelige mobiler, og altså ikke smartphones.

Men i en internet-baseret smartphone verden er der ikke plads til den slags.

Qualcomms Rob Chandhok, president of internet services, siger til Mobile Apps Briefing, at platformen "ikke rigtigt er i fokus mere". Han erkender også at Qualcomm vil tage det mere roligt på platformen i fremtiden.

I Danmark har vi set Brew-systemet på blandt andet HTC Smart, der var den største mobilkatastrofe i nyere tid.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

CE 26-09-2011 16:26:16

Eller: "Vi vil ha' klapmobilerne tilbage".
Er det kun mig, der synes alting falder for en hysterisk hype omkring fænomenet Smartphones?
Jeg vil mene, at der formentligt er en del mennesker, som ikke har brug for, eller kan finde ud af en smartphone. Hvorfor skal vi spises af med elendigt design og tvivlsom plastkvalitet, fordi vi hellere vil noget andet? Det er fordi, der ikke er penge nok i os. Det er lidt ærgeligt, da mange af os tilhører en gruppe, som er økonomisk velfunderede.
Jeg tilhører en aldersgruppe, som havde levet halvdelen af mit liv (håber jeg) før mobiltelefonen blev opfundet. Fik den første i 1992, en Motorola, der vejede og fyldte som to mursten og kostede en formue. Siden har der virkelig været mange igennem mine hænder, men hvis jeg i dag vil have noget nyt, i et smukt design eller i en god kvalitet, må jeg shoppe i Den blå avis eller Guloggratis. Fabrikkerne er simpelthen holdt op med at producere dem.
Den perfekte mobil er i mine øjne en klap (fold, clam) mobil. En sådan kan laves relativt lille med smukke afrundede former, som ligger godt i hånden, i lommen eller i tasken. Skærm og tastatur kan laves tilpas store, så tingene ikke bliver gnidrede og er samtidigt godt beskyttede med slag og ridser. Gode eksempler kunne være Nokia 6600 Fold (den smukkeste), Samsung S551o, Motorola Gleam og SonyEricsson W508, W980 eller T707. (Find selv flere).
Slide mobilerne kan lidt af det samme, og så dog ikke. De har en tendens til at blive for gnidrede i udformningen med en enkelt undtagelse - LG BL20. (Den smukkeste)
De traditionelle mobiler har bare ikke designet med sig.
I "fremskridtets" hellige navn blev vi så efterladt dér. Uden mulighed for at købe noget nyt, gedigent, praktisk og smukt til vores lommer.
Surt show.
Fra en gammel nostalgiker.
Erling Zøllner

0 0

Om brug af cookies