Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Endnu et sikkerhedshul i iOS 7 - se hvordan du beskytter dig denne gang

Endnu et sikkerhedshul i iOS 7 - se hvordan du beskytter dig denne gang

Ved hjælp af en forholdsvis simpel fremgangsmåde kan uvedkommende snøre sig delvis forbi adgangskoden på iOS.

I løbet af det sidste halve år har vi set adskillige huller i Apples software til iPhone, iPad og iPod Touch. IT-giganten plejer at være forholdvis hurtigt ude med fix, og nu tyder det på at Tim Cook og Co. har endnu et hul der skal lukkes. 

Apples mailkryptering ikke tilstrækkelig med iOS 7.1.1 - arbejder på et fix

Der er nemlig fundet en simpel fremgangsmåde, som kan skaffe uvedkommende adgang til sidst anvendte iOS-app på nuværende iOS 7.1.1 version, selvom at enheden er beskyttet med adgangskode. Det skriver 9To5Mac.Som det fremgår i videoen herover fra EverythingApplePro på Youtube, så sikrer proceduren altså ikke adgang til hele iOS-enheden. Tricket kræver som vist, at der er adgang til både Kontrolcenter og Meddelelsescenteret på låseskærmen. Derudover skal der være et ubesvaret opkald i Meddelelsescenteret.

Hvordan sikrer du dig?

Først og fremmest så kan vi på redaktionen bekræfte at tricket virker. Det kræver dog, at du forinden slukker skærmen i den app, som så bliver tilgængelig for den uvedkommende. Hvis du istedet slukker skærmen fra enhedens hjemmeskærm, så er der altså ikke adgang uden om din adgangskode.

Derfor har du, som jeg ser det, 2 muligheder du kan gøre brug af: 

1. Tricket kræver, at man slår “Flyfunktion” til via Kontrolcenteret på låseskærmen. Du kan derfor vælge, som de viser i videoen, ikke at have adgang til Kontrolcenteret fra låseskærmen. Det gøre let ved at gå i:
- Indstillinger
- Kontrolcenter
- Slå “Adgang fra låst skærm” fra.

2. Selvom mange nok vil foretrække overstående løsning så kan du altså også helt fjerne meddelelser om ubesvarede opkald fra låseskærmen. Ønsker du istedet det, og altså beholde adgang til Kontrolcenteret fra låseskærmen, så skal du gå i:
- Indstillinger
- Meddelelesescenter
- Telefon
- Sørg så for at både “Vis i Meddelelesescenter” samt “Vis på låst skærm” er slået fra.

Kilde: 9To5Mac

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies