Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Engelske indsatte får mobiltelefoner

Engelske indsatte får mobiltelefoner

I Lowdham Grange fængslet i England får de indsatte mobiltelefoner, fordi køerne ved betalingstelefonerne er for lange. Mobiltelefonerne kan de benytte i deres egne celler, men de skal dog selv betale opkaldene.

Vi har før skrevet, at mobiltelefoner i engelske fængsler udgør en reel trussel mod sikkerheden. Blandt andet har et engelsk fængsel hyret en hund til at snuse sig frem til telefonerne (læs her).

Det lader dog ikke til at være en særlig stor trussel i Lowdham Grange fængslet i England. Her får de indsatte ligefrem mobiltelefoner forærende. De kan så frit benytte telefonerne, som de vil, og hvor de vil. Selv i deres egen celle hvor man ikke kan høre, hvad de snakker om.

Begrundelsen er, at der er for lange køer til fængslets betalingstelefoner.

Men kritikerne har allerede været på banen. Avisen Mail on Sunday mener, at den luksus, at give fangerne deres egen mobiltelefon, helt fjerner pointen med at være i fangenskab.

Et væsentligt element ved at være i fængsel er vel netop at være isoleret. Hvis man har en mobiltelefon, og man efter sit eget forgodtbefindende kan benytte den, kan man vel ikke give meget for isolationen. Det skal dog siges at fangerne selv skal betale for opkaldene.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies