Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Epson viser brillerne frem

Epson viser brillerne frem

Så har Epson vist deres version af ’smartbrillen’ frem. Det er dog stadigvæk et dyrt stykke legetøj

Selvom de fleste mennesker er udstyret med en nogenlunde velfungerende smagssans hvad angår påklædning - hvis de virkelig anstrenger sig - så hopper kæden dog åbenbart af, bare bukserne er udstyret med GPS, højttalere eller Bluetooth.

For ikke at lyde fuldstændig som Mads Christensen eller Jimmy Lyngvild, så ved vi godt, at dette drejer sig om et par tech-briller eller optical head-mounted display (OHMD), som det også kaldes. Men netop derfor er der jo ingen grund til at se mere mærkelig ud, end brillerne kommer til at få dig til at gøre i forvejen, når du på et tidspunkt står i det offentlige rum og stirrer tomt ud i luften med halvåben mund.

Pioneer lancerede i starten af 80’erne en glinsende blå jakke, med tydeligt synlige højttalere omkring skulderpartiet. Ud over, at jakken fik dig til at ligne en billig udgave af en bulgarsk alfons, så faldt din street cred med flere niveauer, når forvrængningen fra lyden af din halvskidte optagelse, afspillet på din billige walkman, ramte gaden.

Ideen var sådan set ok i en tidsæra, hvor ghettoblasteren var standard og musik skulle deles højlydt, men eksekveringen var katastrofal. Skulle enkelte af vores læsere ligge inde med en gammel udgave af ’HiFi og Elektronik’, så modtager vi gerne et billede af jakken, da internettet først blev opfundet lang tid efter at den var gået i glemmebogen.

Og nu hvor vi har givet udtryk for vores moderigtige bekymringer, så kan vi kigge nærmere på Epson nye briller. Der er nemlig lagt lidt arbejde i at forbedre den første udgave, som de kom med sidste forår.

Først og fremmest er vægten reduceret med 60 procent, hvilket gør at brillen kan bæres i længere tid.
Ud over det, så er brillerne nu udstyret med Bluetooth, bevægelsessensorer, mindre glas - men større skærmområde - og selvfølgelig et kamera.

Brillerne er ifølge Epson først og fremmest tiltænkt til industri, hvor man f.eks. skal aflæse stregkoder på en produktionslinje, eller optælle inventar på et lager, blot ved at kigge rundt. Man kan selvfølgelig også bruge dem som privatperson, men prisen er stadig $699, hvortil vi her i Danmark skal lægge eventuelle afgifter, da de kun kan købes direkte af Epson eller via Amazon.
Epson og deres partner APX er dog udemærkede klar over de udfordringer, som der kan ligge i sådan et par briller. Det anbefales derfor, kun at have dem på i miljøer, hvor andre forventer at se dem.

Man forventer dog, at det på et tidspunkt bliver normalt ved sportsarrangementer, som f.eks. en fodboldkamp, hvor bæreren kan se statistikker, langsomme gengivelser og andet, mens man stadig kan følge med i kampen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar


Om brug af cookies