Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Er danske unge blevet sms-afhængige

Er danske unge blevet sms-afhængige

Danske unge sms’er stadig i stor stil. Det på trods af, at smartphones nemt kan kommunikere via alverdens sociale netværk.

Selvom mange unge i dag har en smartphone med adgang til Facebook, Twitter o.lign., så benytter mange unge sig stadig af muligheden for at sende sms’er. De sms’er endda i rigtig stor stil.

Gitte Stald, der er medieforsker ved IT Universitetet har flere gange undersøgt danske unges brug af mobilbiltelefon.

Hun siger til DR Nyheder: ”De unge sms’er stadigvæk rigtig meget

95 procent af de unges sms’er sendes ifølge Gitte Stalds undersøgelse til dem de i forvejen ser tit og kommunikationen er for det meste kortfattet.

Det sker for at de unge hele tiden får bekræftet deres sociale relationer forklarer Gitte Stald. Hun mener dog ikke at man kan kalde de unges forbrug for decideret afhængighed.

"Der er nok i mange tilfælde ikke tale om afhængighed. Men snarere det, at det fylder rigtig meget, fordi det er en del af den her sociale opdatering," siger Gitte Stald.

Over 80 procent af de unge har telefonen tændt hele døgnet, og antallet af daglige sms-beskeder kan ofte tælles i antal hundrede.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Daniel Jørgensen 29-03-2012 11:02:08

Jeg har aldrig været den store sms skriver, men efter jeg fik touch telefoner for en del år siden så er jeg efterhånden helt stoppet.. sender nok 5 sms'er om dagen! Er 23 år..

0 0
Frederik 28-03-2012 22:16:22

Som overskriften siger tror jeg at sms'en er kommet for at blive. Jeg sender selv 500-1000 sms'er om dagen (jeg hører til de unge, er 14).
Og det er der mange af mine venner der også gør! Så det med at man mener at facebook chat og sådan overtager ting, tror jeg ikke på

0 0
Robert 28-03-2012 19:14:56

Hørte P3 pressen her til eftermiddag hvor de havde lidt debat om det her. Der var tilsyneladende en pige som skrev mellem 28.000 og 40.000 SMS'er på en måned. Så er der ikke meget tid til andet :)

0 0
Tobias Nordahl 28-03-2012 15:30:31

Nu sidder jeg her og vender og drejer ordet "unge" - Hvornår er man ung, og hvornår er man ikke ung længere?

Jeg kender utallige af mennesker der næsten aldrig smser længere, hvilket skyldes at de simpelthen er for dovne, og foretrækker et tastatur med maximal skrivehastig. Jeg selv er rigtig glad for DeskSMS som tilføjelse til Google Chrome. På den måde har jeg mulighed for at sende smser hurtigt, hvis folk alligevel vælger at kontakte mig via mobilen, når jeg sidder og arbejder på den bærbare.

Men, interessant er det :-)!

0 0
Cebastian 28-03-2012 15:39:48

Tak for tippet! Jeg brugte tidligere MightyText, men DeskSMS er da lækkert :)

0 0
Om brug af cookies