Er din internet-forbindelse alt for langsom?

Du betaler for en bestemt hastighed hos din internet-leverandør, men leverer de det, som du betaler for? Her kan du tjekke det.

Er din internet-forbindelse alt for langsom?

Hvad enten du har internetadgang via kabel-TV, ADSL eller mobilt bredbånd, er det rart at vide, om hastigheden nu også er den, som udbyderne lover.

IT- og Telestyrelsen, der er landets øverste telemyndighed, har netop søsat en ny bredbåndmåler, som kan se teleselskaber og internetudbyderne efter i sømmene.

Teleselskabernes egne målere viser kun hastigheden mellem din computer og udbyderens netværk, mens den nye bredbåndsmåler, viser hastigheden mellem din computer og det danske internetknudepunkt i Lyngby.

Den nye måling skulle ifølge IT- og Telestyrelsen, give et mere præcist billede af virkeligheden.

hastighedstjek IST nyt artikelfoto
Hastighedstjek hos IT og Telestyrelsen

Sådan tester du

Bredbåndsmåleren fra IT- og Telestyrelsen ligger på IT-borger.dk. Du kan også finde den på dette link…

Tryk på “Start test”… for at igangsætte målingen. Resultatet til venstre viser downloadhastighed (den hastighed du modtager data med). Til højre ses upload (hastigheden computeren sender data med).

Vi har på redaktionen foretaget et par målinger af YouSee bredbånd med hhv. hastighedstest.tdc.dk og den nye bredbåndsmåler. Resultaterne er i vores tilfælde næsten ens, og YouSee leverer faktisk lidt mere end de lover.

Eksterne links:
 – IT-borger.dk
 – Bredbåndsmåleren
 – TDC’s hastighedstest

hastighedstjek TDC nyt artikelfoto
Hastighedstjek hos TDC

Mere om emnet

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden gik videre med sagen. Efterfølgende d. 2/2/2010 bragte vi artiklen Verdens første clockradio med internetradioKlik her for at gå til artiklen.. Seneste nyt om temaet finder her.