Er din mobil dansk? Mobilpriser.dk hjælper dig på vej!

Hold øje med den nye feature på Mobilpriser.dk, som gør det muligt at se om mobilen “taler dansk” - altså om den har dansk menu, tastatur, ordbog m.v.

Er din mobil dansk? Mobilpriser.dk hjælper dig på vej!

Prissammen-ligningssiden Mobilpriser.dk har efter forespørgsler fra brugere og mobilbutikker, netop lanceret en ny feature, som gør, at forhandlerne synliggør hvilke produkter der er danske – og altså ikke er parallelimporteret.

Parallelimport er, når en mobiltelefon er købt udenom den officielle salgskanal. Ofte er disse telefoner ikke 100% tilpasset det danske marked – og kan f.eks. være uden dansk manual, det kan også være vanskelig, hvis ikke umuligt, at hente nye systemopdateringer.

Yderligere er det ved parallelmport den forhandler, du har købt mobiltelefonen af, som står for garantien. Så har du f.eks. købt den nye Samsung Galaxy S II og oplever problemer, vil du ikke kunne indlevere din mobiltelefon til Samsung. I stedet skal henvende dig til den forhandler, hvor du har købt din telefon.

I prisoversigterne på Mobilpriser.dk vil du i oversigten kunne se et dansk flag i rød/hvide farver, hvis mobiltelefonen IKKE er parallelimporteret.

Er flaget i stedet gråt, så er mobiltelefonen parallelimporteret.

Har det betydning for dig som forbruger?

Nej ikke nødvendigvis. For mange har det slet ingen betydning, om telefonen er parallelimporteret eller ej.

Men erfaringer fra markedet viser dog, at problemerne for slutkunden er mindre ved “danske” produkter, fremfor parallelimporterede varer. Der kan dog være penge at spare på parallelimporterede varer.

Parallelimport gør også, at det for mange har været muligt at få telefoner, som ellers ikke officielt kommer på det danske marked. For eksempel første generation af iPhone, Google Nexus One og Motorola Atrix.

Historien efterfølgende

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 23/6/2011 rettede vi nyt fokus på sagen med et indlæg om Mobilen bliver dit Dankort – nu kommer NFC – Læs videre her. Læs også seneste nyt om temaet her.