Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Er din mobil dansk? Mobilpriser.dk hjælper dig på vej!

Er din mobil dansk? Mobilpriser.dk hjælper dig på vej!

Hold øje med den nye feature på Mobilpriser.dk, som gør det muligt at se om mobilen “taler dansk” - altså om den har dansk menu, tastatur, ordbog m.v.

Prissammen-ligningssiden Mobilpriser.dk har efter forespørgsler fra brugere og mobilbutikker, netop lanceret en ny feature, som gør, at forhandlerne synliggør hvilke produkter der er danske - og altså ikke er parallelimporteret.

Parallelimport er, når en mobiltelefon er købt udenom den officielle salgskanal. Ofte er disse telefoner ikke 100% tilpasset det danske marked - og kan f.eks. være uden dansk manual, det kan også være vanskelig, hvis ikke umuligt, at hente nye systemopdateringer.

Yderligere er det ved parallelmport den forhandler, du har købt mobiltelefonen af, som står for garantien. Så har du f.eks. købt den nye Samsung Galaxy S II og oplever problemer, vil du ikke kunne indlevere din mobiltelefon til Samsung. I stedet skal henvende dig til den forhandler, hvor du har købt din telefon.

I prisoversigterne på Mobilpriser.dk vil du i oversigten kunne se et dansk flag i rød/hvide farver, hvis mobiltelefonen IKKE er parallelimporteret.

Er flaget i stedet gråt, så er mobiltelefonen parallelimporteret.

Har det betydning for dig som forbruger?

Nej ikke nødvendigvis. For mange har det slet ingen betydning, om telefonen er parallelimporteret eller ej.

Men erfaringer fra markedet viser dog, at problemerne for slutkunden er mindre ved “danske” produkter, fremfor parallelimporterede varer. Der kan dog være penge at spare på parallelimporterede varer.

Parallelimport gør også, at det for mange har været muligt at få telefoner, som ellers ikke officielt kommer på det danske marked. For eksempel første generation af iPhone, Google Nexus One og Motorola Atrix.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 18-07-2011 13:07:37

En ting kan man se, at denne funktion har gjort. Prisen på mobiltefoner er steget kraftig. Man må ud og lede på andre sider for, at finde de billige mobiltelefoner af samme model. Mobilpriser ser meget indskrænket ud efterhånden.

0 0
Svave 26-06-2011 14:07:16

Funktionen fungerer endnu ikke som ønsket og vi brugere kan derfor ikke regne og stole på denne. Så husk at tage højde for dette inden I bestiller nye mobiler. Den ene dag er mobil fra en pågældende udbyder Dansk og den næste dag er den Parallelimporteret. Dvs sige at mobilpriser.dk har lagt det i hænderne på mobil leverandørene at angive om mobilen er solgt til det danske marked eller ej. Det gør naturligvis denne funktion total overflødig eftersom sælger den ene dag kan angive telefonen som dansk og næste dag rette det til parallelimporteret. Altså er mobilpriser.dk med at undergrave brugernes forbrugsrettigheder iforhold til returrets-sager og lignende.

Det er IKKE god stil. Hvad med at stille arbejdere til rådighed som bekræfter over mobil leverandørene om deres vare er solgt til det dansk marked eller ej. Hermed bliver jeres site mere tillidsvækkende og vi brugere har mulighed for at benytte dette som klage punkt ved en eventuel retursag.

0 0
Kim Harder 26-06-2011 12:19:14

Jeg undre mig over jeres opsætning af om en mobil er Dansk. Jeg har købet en Nokia C5 hvor forhandler ikke havde Dansk flag.

Aligevel var der ikke noget problem med, at sætte mobilen op til, at være Dansk. Der var både dansk menu og Dansk K9 ordbog, man skulle blot selv sætte det op fra starten. Hvofor så give 500-700 kr. mere for en mobiltelefon, når den kan det samme, man skal blot selv sætte sprog op.

Mobilen starter endda første gang i den sprogmenu, så så svært er det ikke. Der ville jeg geren spare de 500 kr. på en mobil som så kun kostede 855 kr.

0 0
23-06-2011 13:51:29

Jeres svar om at telebazar sælger danske telefoner passer ikke, min Galaxy S var ungarnsk, og min gamle Sony Ericsson W890 var fra T-mobile, så der havde jeg ingen support til opdatering eller nogen manual... Hvis jeres beregninger ingen gang er sande, hvil jeg påstå at det er bondefangeri i...

0 0
23-06-2011 13:53:58

PS. jeg har bevis for at de selv erkender at flere inklusiv dem udøver parallelimportering

0 0

Om brug af cookies