Er din mobil fyldt med junk-software?

En ny computer er ofte fyldt med en masse mere eller mindre ubrugelige programmer ved leveringen. Fænomenet breder sig nu til mobiltelefoner. Er du også ramt?

Er din mobil fyldt med junk-software?

Efter købet af en ny computer, kan man efter udpakningen begynde at slette det ene skrammel-program efter det andet, inden maskinen for alvor kan tages i brug.

Programmerne har det med at ligge på skrivebordet i opstartdelen, og sløver til de fleste tider computeren ret markant. Dertil kommer, at der næsten altid kun er tale om demoversioner, der altså har til formål, at sælge den komplette version.

Fænomenet er i stigende grad også begyndt at indfinde sig på mobiltelefoner, skriver Mobil.se.

Et eksempel er Samsung Vibrant, som er en Galaxy S-variant, der blev udsendt sammen med T-Mobile i USA. Denne mobil havde Sims 3, Mobi TV og GoGo Flight internet pre-installeret. Programmerne var blot demoversioner og krævede dermed betaling, før de kunne benyttes fuldt ud.

Også Motorola Backflip og HTC Evo er pakket med halve versioner af software, skriver Mobil.se, mens Motorola Droid og Google Nexus One, skulle være forskånet for denne form for junksoftware.

Har du eksempler fra din mobiltelefon, hvor du er stødt på halve stykker software, så opret gerne i kommentar under artiklen.

Seneste nyt i sagen

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden fortsatte fortællingen. 22/7/2010 fik historien nye ben at gå på med nyheden om Garmin Asus Nüvifone A10 – både telefon og GPS (mobiltest) – Tjek artiklen her. Seneste nyheder om Mobiltelefon kan du læse her..