Er dit Apple-ID blevet kompromitteret?

Mere end 12 millioner iOS enheder kan være udsat for et sikkerhedsbrud, læs her hvordan du tjekker om du er ramt.

Er dit Apple-ID blevet kompromitteret?

Kun få dage inden Apple er spået lanceringen af den næste iPhone dukker nu en skandale op, der breder sig dag for dag.

Sagen handler om nogle unikke ID-koder som hver iPhone, iPad og andre iOS enheder får tildelt, der indeholder en række personlige oplysninger, hvilket kan gøre det muligt at spore enheden til ejerens adresse eller telefonnummer.

Syntes du dette lyder skræmmende? Så vær glad for at der indtil videre ”kun” er blevet stjålet 12 millioner af disse Apple-IDs.

Desværre har tyven meldt ud at de har yderligere data liggende, de kan frigive når som helst.

Hjemmesiden Thenextweb.com har lavet en funktion hvor det er muligt at søge efter sit ID i den store database, dette kan gøres her.

Vær dog opmærksom på at Thenextweb.com ikke kan kryptere din forespørgsel i databasen, det anbefales derfor ikke at angive hele den lange kode i søgningen.

Hvad er mit ID?

Kender du ikke den unikke kode på din enhed, så kan denne hjemmeside, hjælpe dig med at finde dit ID, så du kan tjekke det i overnævnte database.

Ifølge Computerworld.dk har én dansker allerede fundet sit ID i databasen, det er sikkerhedsekspert Peter Kruse. Han skriver på Twitter at han har fundet hele tre af sine enheder på listen.

FBI har tidligere været ude og afvise at de har noget med sikkerhedsbruddet at gøre. Dermed er det kun Apple der mangler at udtale sig i sagen.

Flere artikler om Apple

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 5/9/2012 kørte vi nyheden FBI: Apple-ID ikke stjålet fra vores computer – Historien kan du læse her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Apple finder du her. .