Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Er Instagram ødelæggende for fotografiet?

Er Instagram ødelæggende for fotografiet?

AFSTEMNING: The Guardian-skribent mener, at foto-apps som eksempelvis Hipstamatic og Instagram ødelægger fotografiet.

Den engelske avis ”The Guardian” har publiseret en artikel af freelance-journalisten Kate Bevan, hvor hun mener de populære foto-applikationer som eksempelvis Instagram, Hipstamatic og Snapseed er ødelæggende for fotografiet. Og hun er ikke alene.

Kate Bevan elsker fotografering, men hun bryder sig ikke om Instagram dagligt fylder nyhedsstrømmen på Facebook og Twitter med billeder som skal se gamle og forrevne ud, ligne polaroidfotos m.m.

I artiklen går hun hårdt til filtrene, som anvendes på et billede for at det ændrer looket. Hun mener også, at alle de effekter man kan bruge i fotoprogrammer som Lightroom glemmes, da applikationerne gør at kreativiteten glemmes da effekten nu kommer med et klik. Dermed ender billederne også med at få samme udtryk og ”ligne hinanden”.

Hvad mener du. Gør disse populære foto-applikationer noget godt eller har Kate Bevan ret, at de ødelægger fotografierne? Deltag i afstemningen.

Afstemning

Ødelægger foto-applikationer som eksempelvis Instagram og Hipstamatic billeder?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Riboe 03-08-2012 00:08:01

Jeg har ikke noget imod diverse fotoapplikationer.
Jeg tager ikke selv ret mange billeder, men der er mange af mine venner og bekendte der gør. Mange af dem bruger også Instagram og lign.

Jeg tror at personerne her (i kommentarene) er galt på den, med hensyn til folks bevæggrunde for at bruge sådanne apps.
For mig lyder det som om at I synes at det er ren dovenskab og at det hele skal være så kunstnerisk, uden at man lægger noget arbejde i det.
I virkeligheden tror jeg mere at folk bruger applikationerne af én meget simpel grund:
De synes billederne ser bedre ud.
Jeg tror ikke at det er for at lege kunstnere eller lignende.

Jeg har brugt Photoshop i næsten 6 år, så jeg er udmærket i stand til at opnå effekter som Instagram og mere til.
Men hvis jeg lige har taget et "ligegyldigt" billede (et som ikke har nogen særlig affektionsværdi), så gider jeg da ikke bruge en masse tid på at få billedet til at se bedre ud, hvis Instagram kan gøre det for mig på øjeblik.

Hvis nu billedet havde en særlig betydning for mig, så ville jeg være villig til at bruge en masse tid på det, medmindre jeg mente at det pågældende billede ville blive ødelagt af det, selvfølgelig.

0 0
vonGoldschmidt 03-08-2012 10:58:33

Men hvis billedet er 'ligegyldigt', hvorfor så overhovedet vise det til andre?
Jeg tror meget af kritikken går på, at folk tager ligegyldige billeder, smækker et filter på, så det ser lidt nice ud og poster på facebook i stedet for faktisk at tage gode billeder.

Hvis billederne nu var godt, ville der ikke være nogen problemer i, at smække et filter på, som et lille twist, men synes bare mange lader billedet blive båret af filteret frem for at være et godt billed.

0 0
vonGoldschmidt 02-08-2012 12:01:51

Kan personligt godt lide det udseende gamle photografier har og anskaffede mig derfor et godt gammeldags Pentax-kamera og en AiO printer med film-scanner. Og jeg vil til enhver tid opfordrer folk, som gerne vil have det samme udseende til at gøre det samme. Det er fanme sjovere at skyde billeder med et rigtigt kamera end med en telefon!

Kan hvertfald ikke lide dét aspekt af instagram, hvor man smækker et filter på og føler sig herre kunstnerisk.

Tilgengæld er konceptet med kunne dele billeder nemt og hurtigt fra sin telefon ganske fin, hvis folk altså kunne skyde ordentlige billeder (uden brug af filtre!)

0 0
Christopher 02-08-2012 11:08:48

Jeg må først sige at jeg ser snæversynet på disse apps, og jeg er enig. Instagram er i min verden en app til dem som gerne vil være "kunstneriske" men som ikke gider at ligge et rigtigt stykke arbejde i det. Jeg syntes ikke at der som sådan er grimt, men det er blevet så almindelig og let tilgængelit at der ikke er noget specielt over det længere, billederne er ikke unikke, og for at være ærlig, så er der ikke lagt ét eneste sekunds kærlighed, sved eller arbejde i det, noget som jeg mener er vigtigt for det kunstneriske udtryk.

Derimod en person der kreativt kan gå til et billede, hvad end det er et specielt perspektiv, motiv, nøje farvebehandling i Photoshop, eller endnu bedre, noget helt tredje, unikt, får min respekt. Dette kan selvfølgelig godt være i sammenhæng med Instragram, men jeg har ærlig talt ikke set andre eksempler end typiske "point 'n shoot" billeder.

0 0
hellas7 02-08-2012 10:57:37

Alle foto-effekter er på denne måde "ødelæggende" for et foto, det er vel ikke jordens største overraskelse. Men det gør dem jo ikke (nødvendigvis) grimmere at se på

0 0
Om brug af cookies