Er iPads og smartphones for babyer?

Tablets og iPads er på vej ind i vuggestuerne. Er det godt eller skidt? De skader børns udvikling, lyder kritikken.

Er iPads og smartphones for babyer?

Der er et gammelt dansk ordsprog som lyder ”Man skal kravle, før man kan gå”, men hvordan forholder man sig til det i 2012, hvor mange blebørn spiller computer før de kan tale?

Tablets og smartphones har en brugervenlighed, som gør selv de helt små kan finde ud af dem, hvilket også betyder debutalderen er børn under 3 år. Det skriver Politiken.

 
 – ”Der er ingen tvivl om, at de nye skærme rykker brugen ned i alder, fordi teknologien er så let, siger forsker i småbørns medieforbrug, ph.d. Stine Liv Johansen fra Institut for Informations- og Medievidenskab ved Aarhus Universitet, til Politiken.

Hun fortæller også, at hun mærker der er kommet en stor interesse for disse nye skærmmedier i forhold til de yngste børn også – både fra pædagoger og fra forældre.

Tablets har også gjort sit indtog i en række almindelige børnehaver landet over og senest har også flere vuggestuer og dagplejere også fulgt trop.

 – ”Både forældre og pædagoger er dybt betaget af mulighederne for læring, men i mine øjne er udviklingen hamrende foruroligende,” siger Vibeke Winther, som er børnefysioterapeut fra Gentofte Kommune.

Hun frygter blandt andet, at det tidlige møde med de elektroniske enheder kan skade udviklingen af børns motorik og fører til mindre fysisk aktivitet, samt overbelastningsskader.

 – ”Jeg mener, at de elektroniske skærme burde være forbudt i daginstitutioner, for det vil ofte være de i den sammenhæng mest udsatte/disponerede børn, der sidder passivt med iPad eller Game Boy,” siger Vibeke Winther.

Hvad mener du – skal institutioner have iPads/tablets og lignende til rådighed for børn? Deltag i afstemningen herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...