Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Er iPhone på vej til Danmark?

Er iPhone på vej til Danmark?

Dansk sprog i udviklerpakke giver ny næring til spekulationer om iPhone på det danske marked.

Den nyeste udviklerudgave af Apples softwarepakke har blandt andet understøttelse af samtlige nordiske sprog, også dansk.

Software-opdateringen er også den, som indeholder mulighed for 3G i iPhone.

Med denne opdatering spekuleres der nu i, om vi inden længe kan finde iPhone på det skandinaviske marked. Det giver også mulighed for at stille spørgsmålet, "hvorfor har Apple valgt at understøtte blandt andet dansk, hvis der ikke er en skandinavisk lancering på vej"?

Hidtil har softwaren kun været tilgængelig på sprog som engelsk, tysk, fransk, italiensk og russisk. Nu kommer altså så de skandinaviske sprog norsk, svensk, finsk og altså dansk samt koreansk, polsk og portugisisk.

I første omgang er det også kun betaversionen "beta 240d", af softwaren til iPhone, der understøtter dansk, og indtil videre er det også kun udviklerne, der har glæde af det. Men sker det, at Apple fortsætter udviklingen, vil det betyde, at danske brugere af iPhone vil kunne få dansk ordbog og dansksprogede menuer.

Der forhandles stadig

Indtil nu har det været praksis for Apple, at de kun binder sig til én operatør i hvert land.

I Skandinavien tyder meget derfor på, at det vil være norsk-ejede Telenor, der kæmper mod svensk-finsk-ejede Telia Sonera. Får én af de to mobiloperatører aftalen med Apple vil de være ensbetydende med, at de dækker både Danmark, Sverige og Norge.

Telia Soneras styrke er, at de som den eneste operatør også har mobilnet i Finland, og derfor vil Apple kunne indgå aftale med en operatør, der i praksis dækker hele Skandinavien. Derfor gættes der også på, at Telia Sonera er eneste kandidat.

Det er derfor også mere interessant, at svenske medier i forrige uge meddelte, at Telia Sonera er ved at nærme sig enighed med Apple.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies