Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Er QR-koder næste hit for kriminelle?

Er QR-koder næste hit for kriminelle?

Sikkerhedsfirma advarer mod QR-koder – grundet sandsynlige trusler fra de populære koder, som scannes med mobiltelefonen.

Sikkerhedsfirmaet Bullguard løfter pegefingeren, og advarer nu over for de ny populære QR-koder, som scannes med smartphones hvorefter man sendes til en internetside eller applikation.

Bullguard mener koderne formentlig vil blive misbrugt af kriminelle til at stjæle personlige data. Koderne giver en stor risiko for at man ukritisk scanner QR-koder, og derved får en ladeport åbnet for IT-kriminalitet.

Claus Villumsen, CTO ved Bullguard udtaler om QR-koder:

-”De er blevet et stort hit i mange virksomheders markedsføring på grund af muligheden for at yde en særlig service eller levere et godt tilbud. Og her spidser vi sikkerhedsfolk ører. Vi ved, at kriminelle på nettet altid står på spring for at tilbyde deres ofre noget 'godt'. Desværre viser deres tilbud sig efterfølgende at være skadelig software eller at dække over tyveri af personlige oplysninger.”

Bullguard synes det største problem med QR-koder er, at man ofte ikke ved hvad man downloader, når koden scannes. Mange ved efterhånden man skal passe på ukendte og suspekte hjemmesider, men QR-koder kan altså lokke os i fælden uden vi ved det.

I 2011 var der et markant eksempel i Rusland, hvor en trojaner blev spredt via QR-koder, forklædt som en applikation kaldet Jimm. Da programmet var downloadet begyndte det, at sende overtakserede SMS-beskeder til en pris på mere end 35 kroner.

Derfor skal man ligesom med almindelige hjemmesider, også lige tænke sig om en ekstra gang før man scanner en QR-kode.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten S 27-01-2012 20:07:05

... hvis folk løber rundt og scanner alt muligt mærkeligt .!? Og hvorfor skulle man også det..?

Der sker nok ikke noget "kriminelt", hvis man scanner QR koder i forbindelse med diverse firmaers markedsføring ..!!! Men scanner et klistermærke på en lygtepæl, så be'r man selv om det..!

Igen et eksempel på, at man med almindelig sund fornuft kommer langt ...

0 0
Onkel_Per 27-01-2012 16:05:07

af artikler?

Det er vist fjerde eller femte gang i denne uge at man kan finde gamle nyheder der er blevet genbrugt!

0 0
DX 26-01-2012 15:38:18

Og hvordan skal man så tænke sig om og kunne vurdere om en QR kode er usikker. Men Bullguard er vel på vej med en købe app. der kan forhindre skadelig QR kode. Vi pisker lige en stemning op i ventetiden ! Kender DU nogen der har fået virus / trojaner på mobilen ?

0 0
Om brug af cookies