Ericsson gengælder og sagsøger Apple

Det juridiske opgør fortsætter med Ericssons kontrasøgsmål mod Apple, og retten ser ud til at skulle afgøre sagen

Ericsson gengælder og sagsøger Apple

Der kommer nok ikke en aftale uden om retten i striden mellem Apple og Ericsson omkring patenter. Apple sagsøgte Ericsson på grund af patentstridighederne mellem de to, og nu har Ericsson så sagsøgt den anden vej.

Læs også: Apple trækker Ericsson i retten på grund af LTE-patenter

Ericsson hævder, at de to firmaer i 2 år har forsøgt at nå frem til en forlængelse af den aftale, som lader Apple bruge nogle af Ericssons teknologier. Det har dog som bekendt ikke kastet en aftale af sig.

Svenskerne mener ikke, at Apples udkast til en ny aftale har været godt nok, og derfor vil de nu have retten til at finde en fair pris.

Læs også: Samsung indgår forlig med Ericsson

Ericsson sagde for 2 år siden, at man ville fokusere mere på de patenter, firmaet har fået, og sidste år vandt svenskerne en lignende sag mod Samsung. Koreanerne endte med at betale 650 millioner dollars oven i nogle års royalties.

Sidste år havde Ericsson en indkomst på godt 8,2 milliarder danske kroner fra patenter og det der hedder intellektuel ophavsret – en stigning fra godt 5,1 milliard danske kroner året før.

Sagens videre forløb

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. Efterfølgende d. 15/1/2015 bragte vi en artikel der drejer sig om Apple trækker Ericsson i retten på grund af LTE-patenterKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..