Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ericsson laver ny super-platform

Ericsson laver ny super-platform

Ericsson lancerer en ny platform, hvor mobilbrugerne blandt andet kan få et kamera på hele 12 megapixels og lyd på niveau med cd-kvalitet.

Hvem vil ikke gerne have en mobil med et kamera på hele 12 megapixel og talekvalitet på højde med lyden fra en CD?

Ericsson er på vej med en ny mobilplatform. Platformens navn er U500 og vil være et kæmpe skridt i forhold til de mobiltelefoner vi ser i dag.

 

Firmaet har brugt tre 400 MHz ARM11-processorer for at kunne levere den nødvendige kraft til mobiltelefonen. Som om det ikke er nok, så har Ericsson også lige fået plads til en norsk grafikprocessor ARM Mali200 så mobilen også kan håndtere 3D og grafik skriver den norske udgave af Computerworld.

 

Denne nye superplatform betyder en ydelsesøgning på mellem tre og fem gange sammenlignet med de bedste 3G-telefoner, som vi ser i dag, fortæller Ericssons produktchef Bjørn Ekelund til IDG.se. Ifølge hjemmesiden vil platformen gøre det muligt at spille video i en opløsning på 800x480 pixels og med 30 billeder i sekundet.

 

U500 vil også gøre det muligt at mobiltelefonen kan få et kamera på op til 12 megapixel, understøtte trådløs USB og Wi-Fi vil også være indbygget i platformen. Det er ikke det eneste, også lydkvaliteten vil blive bedre. En samtale vil få lyd som den kvalitet vi kender det fra CD'en, lover Bjørn Ekelund.

 

Fordelen ved denne løsning U500 vil blandt andet betyde et lavere strømforbrug og lavere produktionsomkostninger, som i sidste ende vil betyde billigere telefoner til forbrugerne.

 

Hvilke producenter som vil lancere mobiler med denne U500-teknologi er stadig uvist. Men i tillæg til Sony Ericsson, så arbejder Ericsson både sammen med LG, Sharp, HTC, Sagem og Asustek.

 

Desværre så må vi vente noget tid endnu før der er mobiler med den nye teknologi på markedet. Platformen vil ikke være tilgængelig for mobilproducenterne før midten af 2009.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies