Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU åbner for mobilsnak i fly

EU åbner for mobilsnak i fly

’Jeg sidder lige i bussen’, er den sædvanlige standardreplik, vi hører, når vi er på vej til og fra arbejdet. Men nu bliver det nok snarere ’jeg sidder lige i flyet’, hvis det står til EU-kommissionen.

I nærmeste fremtid ser det ud til, at det bliver legalt at tale i telefon, mens man befinder sig i flyet. Sådan bliver det nemlig, hvis alt går efter EU-kommisionens hoved.

På mandag er dagen, hvor man skal diskutere, hvorvidt man kan få legaliseret, at folk kan telefonere under flyture. Der arbejdes på, at kunderne også skal kunne skrive og modtage sms-beskeder samt benytte deres emails på mobilerne.

En af EU-kommisærerne, Vivian Reding, har allerede forsøgt sig med at begrænse udgifterne for telefonopkald på landjorden. Hvad angår opkald foretaget i luftrummet, vil hun heller ikke her have, at teleoperatørerne og flyselskaberne plukker kunderne. Det hedder sig, at hun vil følge prisudviklingen nøje.

Kommissionen forventes af komme med nedenstående to målsætninger for flytelefoni:

1. En anbefaling eller nogle ikke-bindende retningslinjer for EU-lande som skal følges, hvorigennem man sørger for en ensrettet bevilling af flytelefoni.

2. At fremsætte nogle parametre for brug af mobilen i flyveren. Det vil dog være flyselskabets egen beslutning, hvornår mobilen må benyttes.

Flyene vil have eget internt mobilnet, som kommunikerer med nettet på landjorden. Det er derfor flyselskaberne kan have deres egne mobiltakster i luften.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies