Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU forlanger fortsat fælles standard for mobilopladere

EU forlanger fortsat fælles standard for mobilopladere

Mobiltelefon-producenterne skal fortsat understøtte en fælles standard for opladere trods aftalen er udløbet, kræver EU.

Der er tidligere indgået en frivillig aftale om en standard-lader, som er baseret på microUSB, men denne aftale udløb i slutningen af 2012. Det kan så betyde, at der igen kommer forskellige opladere. Det skriver Epn.dk.

 - Universal mobiloplader i 2012

 - ”Hvis producenterne ikke forlænger aftalen inden udgangen af februar, vil EU forpligte dem til at gøre det,” siger EU-kommissær Antonio Tajani til det tyske nyhedsmagasin Focus.

Antonio Tajani ønsker, at den universelle oplader også skal kunne benyttes til andre elektroniske enheder, bl.a. tilbehør til computeren osv.

I 2009 underskrev de store mobilproducenter en Memorandum of Understanding, hvor de forpligter sig til at benytte den universelle standard – det er dog usikkert om aftalen bliver forlænget. Men EU er klar til at gribe ind, hvis dette ikke sker.

MicroUSB blev valgt, da de fleste mobiltelefoner efterhånden har datafunktioner og benytter microUSB i forvejen til dataoverførsel mellem telefon og computer. Det blev til en realitet i starten af 2011.

 - Nu bliver en lader ”til alt” en realitet

Med en fælles standard-oplader har GSM Association fundet ud at, at der kan spares 51.000 tons overflødige opladere og standby-forbruget kan reduceres med 50 procent.

Der er dog nogle USB-opladere, som kommer med helt op på 10 watt – disse holder sig ikke til standarden, og derfor kan man ikke være sikker på, at de fungerer med alle telefoner og mobile enheder, selvom de ”ligner” og er en microUSB-oplader.

Apple har aldrig benyttet microUSB-stik og der lød også rama-skrig fra mange, da de introducerede lightning-stikket, men via en adapter opfylder de altså standarden.

 - Apples lightning adaptere nu klar til salg

Der har tidligere været et hav af forskellige opladere alene Nokia havde en del forskellige, mens Sony Ericsson havde deres og Samsung har også haft deres del.

 
Læs også:
 - Mobiloplader-aftale officielt startet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jramskov 11-02-2013 10:22:31

Det tager alt for lang tid at lade en tablet op med ladere der overholder standarden.

Derudover synes jeg de burde opdatere standarden så de krævede et specifikt stik, dvs. ikke noget med at "snyde" med en adapter.

Ps. Jeg har både iPad og iPhone og hader at Apple ikke benytter samme standard som alle andre!

0 0
Thomas Larsen 11-02-2013 22:20:41

Det er der mange der tror grundet Apple's udtalelser om emnet.

Men fakta er at selvom 500mA er standarden på USB, så er det tilladt at gå op til 2A i forbindelse med opladning.

0 0
Thomas Larsen 08-02-2013 07:17:14

Som skrvet så er EU's krav til standarden ret svag, det kræver ikke selve enheden er Micro USB, bare at den kan oplades ved hjælp af Micro USB.

dvs. en Micro USB adapter er nok til at overholde reglen, og det vælger Apple selvfølgelig så at gøre.

0 0
Jesper 08-02-2013 10:00:30

...og det er det eneste fornuftige Apple har gjort i meget lang tid!
Et stik, hvor det er ligegyldigt hvordan du vender det, har været en mangelvare i lang tid...det får mig dog ikke til at købe et iOS produkt...så langt fra! Så hellere leve microUSB.
Blot synd, at mit arbejde fordrer en iPlade, da det er det produkt kunderne (af en eller anden grund!) bruger!

0 0
Thomas Larsen 08-02-2013 13:43:22

Yeah idéen er såmænd god nok, men ved så ikke om stikket sidder ordenligt fast ligesom Micro-USB typisk gør. (Hvertfald i korrekt lavet stik/kabler)

0 0
TF 10-02-2013 16:35:05

Det sidder godt fast :-)

0 0

Om brug af cookies