Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU gransker patentstriden mellem Apple og Samsung

EU gransker patentstriden mellem Apple og Samsung

EU-Kommissionen vil nu undersøge, om Apple og Samsung har holdt sig inden for lovgivningen, når de har sagsøgt hinanden for at bryde diverse patenter.

EU-Kommissionen har indledt en undersøgelse, der skal gøre det klart, om Samsung og Apple forvrider konkurrencen, med alle de patentsager der foregår imellem dem.

Kommissionen kigger derfor nu på, om EU-lovgivningen mod monopoldannelse er blevet overholdt ved anlæggelse af patentsagerne.

EU-Kommissionen fortalte i en udtalelse, at:

-”Kommissionen har sendt anmodninger om oplysninger fra Apple og Samsung om håndhævelsen af standard-patenter i mobiltelefon sektoren.”

Dermed handler sagen om, hvorvidt Samsung og Apple har anvendt standard-patenter, som 3G og UMTS-teknologi som deres egen.

Samsung afviser dog, at det skulle være tilfældet, og siger i en udtalelse, at de ”altid har været retfærdige, rimelige og ikke-diskriminerende i deres licensbetingelser” for trådløse standard-patenter.

Samsung siger dog videre, at:

-”Vi har modtaget en anmodning om information fra EU-Kommissionen, og samarbejder fuldt ud,” mens Apple forholder sig tavs.

I øjeblikket har Apple og Samsung 20 verserende patentsager mod hinanden i 10 forskellige lande.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

08-11-2011 13:56:58

Forhåbentligt kan EU få styr på alt den her galskab og give begge firmaer rødt kort

0 0
Zeb 08-11-2011 15:40:28

Enig

Synes det lyder lidt som om Samsung har presset citronen med det der 3G patent, tilgengæld bør Apples iPad community design tages fra dem. Det er for vagt beskrevet, og en iPad ligner ikke engang skitserne fra ansøgningen. Det kan ikke være rigtigt at man kan tage patent på noget som basalt som et rektangel med runde hjørner.

0 0

Om brug af cookies