Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU griber ind: Fastnetkunder betaler overpris

EU griber ind: Fastnetkunder betaler overpris

Det bliver op mod 30 procent billigere at ringe fra en fastnettelefon til en mobiltelefon i 2006. EU dikterer nu priserne på et område hvor teleselskaberne scorer kassen, uden at have en teknisk begrundelse.

Teleselskaberne scorer kassen på fastnetkunderne som betaler overpris for opkald til mobiltelefoner! EU dikterer nu prisfald på 30 procent.
Teleselskaberne scorer kassen på fastnetkunderne som betaler overpris for opkald til mobiltelefoner! EU dikterer nu prisfald på 30 procent.

Alle ved det er langt billigere at fra en mobiltelefon til en fastnettelefon end den anden vej. Nu har også EU fået øje på forskellen, og i 2006 bliver der strammet op.

EU vil simpelthen diktere priserne og tvinger dermed teleselskaberne til at rette ind. Problemstillingen er, at der ikke er en teknisk begrundelse for det skal være dyrere at ringe den ene vej frem for den anden.

”Vi kan godt regne med at priserne falder 30 procent”, siger teleanalytiker og direktør i Netplan, Torben Rune, til Radioavisen.

Fastnetkunderne betaler overpris

Lige nu koster det hos f.eks. TDC fra 1,50 kr. til 1,75 kr. pr. minut at ringe til mobiltelefoner. Hos konkurrenten Tele2 ligger priserne fra 1,30 kr. til 1,74 kr. pr minut. Priserne varierer fra selskab til selskab.

Den omvendte løsning, altså fra mobiltelefonen til fastnet, svinger priserne hos TDC fra 75 øre til 1,20 kr. i minuttet. Tele2 ligger fra 59 øre til 1,25 kr. Priserne er afhængige af hvilket abonnement man har.

Fastnetkunderne betaler altså overpris for opkald til mobiltelefoner. Det svarer til at det ville være dyrere at køre fra Fyn til Sjælland end omvendt. Det ville der heller ikke være nogen seriøs begrundelse for. EU’s grundprincip er, at priserne skal være indrettet efter hvad en vare reelt koster at producere.

Der er aktuelt ikke mere præcise forlydender om hvornår EU's prisdiktat vil træde i kraft.

Kilde: Radioavisen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies