EU kan tvinge Apple til at bruge MicroUSB

Ny aftale kan tvinge Apple til at fjerne den smarte, vendbare lightning-connector som de bruger i deres iOS enheder.

EU kan tvinge Apple til at bruge MicroUSB

Lige siden den oprindelige iPod har Apple gjort brug af den daværende 30-pins connector, som vi alle så godt kender fra tidligere iPhones, iPads og iPods.

Da Apple introducerede iPhone 5, betød det et farvel til den gamle connector, der nu var udskiftet med en lille, vendbar lightning-connector. Som tidligere beskrevet så udgik Apple aftale om implementering af MicroUSB, ved at tilbyde adapter som tilbehør. 

Ny lov kan betyde nyt stik
EU har nu lavet udkastet til en aftale, som skal kræve, at alle mobilproducenter skal samarbejde om en fælles standard for ladestik, der kan bruges til alle telefoner. Det skriver Yahoo News.

På trods af Apples lightning-connector, så bruger de fleste smartphone-producenter allerede MicroUSB til både ladning og dataoverførsel. 

Det kan altså snart blive realitet for Apple, da udkastet til lovgivningen så tidligt som Marts 2014 kan vedtages i Europaparlementet. Sker det, så har de deltagende lande 2 år til at få lovgivningen implementeret i deres nationale lov. 

Herefter har telefon-producenterne et år til at få implementeret stikket i telefonerne. 

For mange kokke..
Fremtiden kan altså blive vanskelig for smartphone-producenter, der ikke kan få lov at udvikle det de selv tænker som bedste løsning, fordi en lovgivningen vil tvinge dem til at arbejde sammen med andre uden samme tankegang. 

Dog kunne et muligt bud på en fælles standard være den vendbare og forbedret USB vi tidligere har beskrevet her på Mobilsiden.dk. Eller at Apple lægger adapteren, som i skrivende stund koster 149 kr. i Apple Store, med i kassen som standard. 

Er sikker på, at der er mange tilbehørsproducenter, som ville blive kede af hvis stikket igen ændrer formfaktor på den populære æble-mobil. 

Seneste nyt i sagen

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 19/12/2013 fulgte vi op med artiklen; Apple mister tronen – Historien bringes videre her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..