Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU kan tvinge Flash ind på iPhone

EU kan tvinge Flash ind på iPhone

Apple skal ikke forvente at kunne holde Flash ude af deres produkter i al evighed.

Det er <a href=IT-kommisær Neelie Kroes der har arbejdet med tiltaget "The Digital Agenda"" />
Det er IT-kommisær Neelie Kroes der har arbejdet med tiltaget "The Digital Agenda"

Apple har stædigt holdt fast i, at Adobe Flash, som er markedets mest udbredte teknologi til at vise interaktivt indhold på internettet, intet har at gøre på iPhone og iPad. Men det kan EU måske lave om på.

I notatet "The Digital Agenda" står der, at EU-kommissionen skal fremme konkurrence og oveveje, hvilke mulige tiltag der kan tages, for ikke at store teknologivirksomheder, udelukker andre virksomheder fra forskellige teknologier. Det skriver Mobil.se.

Om nogle, må netop Apple betegnes som en "betydelig teknologi-virksomhed" og derfor kan de blive berørt af EU's tiltag, da de f.eks. ikke tillader teknikken Flash på iPhone og iPad.

Apple hævder som forsvar, at de ikke har nogen konkurrencemæssig fordel i forhold til Adobe Flash, da udviklerne i stedet kan benytte den alternative teknologi HTML 5, som ikke genererer indtægter til Apple.

Det er IT-kommisær Neelie Kroes der har arbejdet med tiltaget "The Digital Agenda". Hun er kendt for ikke at være bage for store amerikanske firmaer. Det var gennem hendes arbejde, at Microsoft blev tvunget til at indføre frit browser-valg for brugerne af Windows.

Kilde: Mobil.se

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Stefan 14-07-2010 08:25:36

Hun er kendt for ikke at være bage for store amerikanske firmaer." Jeg håber inderligt at der mangler et "n" deri. ;-)

Jeg syntes det her er noget pis. Jeg er ikke den store fortaler for at man skal elske Apple, men jeg syntes nu engang det er fair at de ikke gider arbejde med et eller andet. De har så valgt flash, det er der nogle som er kede af, men sådan er det bare. Jeg kunne heller ikke forstå hvorfor Microsoft skulle tilbyde andre browsere end deres egen. Folk som ikke ved at der findes andre, kan nok heller ikke finde ud af selv at installere dem, eller i det hele taget bruge dem.
Flash er mere en smagssag, men kan godt forstå de ikke har det godt med kode de ikke selv kender til.
Jeg syntes det er plat at man ikke kan få flash på Apples produkter, men jeg syntes det er deres ret at sige nej. Endnu en grund til jeg ikke køber Apple produkter.

Men EU-folk, lad være med at spille store og seje hele tiden. Vi HAR forstået i ikke får noget derhjemme, lad nu være med at lade det gå ud over alle andre. Ideén er jo at de skal beskytte vores interesser, de skal ikke diktere hvordan de store firmaer skal konstruere deres produkter. Bliver det næste at Ferrari får at vide at de SKAL inkludere et par knald-røde plys-terninger i alle biler der kommer ud af fabrikken?

0 0
Martin Hintzmann 14-07-2010 00:47:30

Talsmand afviser rygte: EU vil ikke tvinge Flash ned over hovedet på Apple

http://www.comon.dk/nyheder/Talsmand-afviser-rygte-EU-vil-ikke-tvinge-Flash-ned-over-hovedet-pa-Apple-1.365045.html

0 0
Morten Knudsen 12-07-2010 17:48:30

"for ikke at store teknologivirksomheder, udelukker andre virksomheder fra forskellige teknologier."

Jeg er ikke Apple fan og skal ikke have deres produkter, blandt andet på grund af flash manglen.

Men Apple udelukker ikke Adobe fra at bruge deres teknologier. Apple vælger ikke at bruge Adobe's teknologi. Hvad så med alle andre telefoner og andre apparater der ikke har en eller anden teknologi.
Hey den kaffekande skal have wifi.

Hvis det havde været Adobe der ikke ville tillade Apple at putte flash på deres iphone havde dette notat været væsentligt.

0 0
13-07-2010 20:20:45

fatter stadig ikke hvorfor EU blander sig,man kan da bare lade være med at købe Iphone eller Windows,og så bruge linux og købe android,de skulle hellere tage sig af andre vigtigere ting,så som den skrantende økonomi i flere Euro lande

0 0
TJ 12-07-2010 14:26:08

Det er sku godt der er nogle der kan træde i karakter over for store dominerende koncerner

0 0
Hest 12-07-2010 17:13:36

Og samtidig er det uforstående at EU skal sidde og bestemme hvad producenterne skal og ikke skal med deres produkter. Hvorfor tvinge apple til at have det, de kan lige så godt tvinge andre til at fjerne det.

Det kan da ikke være et problem for konkurrencen at Apple SELV vælger ikke at have det i deres telefon.

Er salt anti-Apple, men det her viser noget af det der er galt i EU efter min mening.

0 0
Michael 12-07-2010 19:15:26

Nej nej. Microsoft blev idømt KÆMPE bøder, ikke for at udelukke andre produkter(webbrowser), men for at inkludere deres eget(Internet explorer). Er der nogen retfærdighed til, så skal Apple naturligvis holdes til samme standard.
Derudover så har Apple stillet krav til de programmeringsværktøjer, udviklere må bruge, netop for at udelukke et andet Adobe produkt, der gør det nemmere at skabe applikationer til flere platforme på samme tid. Derudover gør programmet, at udviklere kan udvikle i et andet programmeringssprog end dem iOS benytter, hvilket åbner dørene for flere programmører, der ikke kan de pågældende programmeringssprog.

Jeg synes det vil være rigtig godt, hvis EU træder i karakter overfor Apple, for Apples kontrolmani er usund.

mvh

0 0

Om brug af cookies