Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Når du rejser uden for Danmarks grænser skal du betale udenlands taktser for at ringe og gå på nettet, men EU ønsker at minimere dine udgifter efter 2015

sommers trådte en lov i kraft om at priserne for data, sms og opkald skulle nedsættes når en EU borger rejser til et andet EU land. For bare ganske få år siden kunne du nemt lægge 500 kroner oveni budgettet til en forretningsrejse eller ferie i udlandet, for det var hundedyrt at gå på internettet i udlandet. Faktisk var der ingen grænse for hvor meget teleselskaberne måtte tjene på dig.

I 2012 begyndte EU at regulere disse priser ved at sætte et loft på hvor dyrt det måtte være. I 2013 blev loftet sænket endnu en gang og det samme sker her til sommer den 30 juni. Til sommer vil 1 megabytes således maksimalt koste 1,87kr. Skal du ringe, vil det ikke blive dyrere end 1,77kroner og sms’er vil ikke koste mere end 55øre.

Festen stopper dog ikke her, for lige nu debatterer EU politikerne hvad roaming grænsen skal være i 2015. EU Parlamentets industriudvalg stemte tirsdag aften om, at teleselskabernes roaming-afgifter helt forbydes fra december 2015. Det forslag var der et bredt flertal for.

Nu går politikerne så i gang med at kigge på retningslinjerne for et reelt lovforslag. Lovforslaget skal være klar til starten af april hvor hele EU parlamentet så skal stemme for eller imod.

Frygter du roaming udgifter ved rejser til andre EU-lande?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kloge Aage 19-03-2014 21:55:26

Glæder mig HELT vildt til Juli 2014, så skal jeg kun give 15237 Kr for de 8GB jeg har til forbrug om måneden., når jeg er på ferie i Spanien. De 8GB jeg her i DK kan købe for 159 kr. De mobilselskaber er simpelt hen for dumme. Jeg tror jeg i stedet for roaming, køber et lokalt Data SIM kort og smækker i min reserve mobil & bruger den som bærbart WiFi hotspot, så bliver prisen kun lidt dyrere end her i DK.

0 4
JB 19-03-2014 16:56:56

Fin artikel. Bare ærgerligt at den er fuld af fejlagtige oplysninger. Hvis I vil læse de rigtige priser, kan I finde dem alle andre steder på nettet - f.eks. her:
http://www.b.dk/tech/slut-med-dyr-mobilregning-i-europa-naeste-sommer

0 1
Om brug af cookies