EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Når du rejser uden for Danmarks grænser skal du betale udenlands taktser for at ringe og gå på nettet, men EU ønsker at minimere dine udgifter efter 2015

EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

sommers trådte en lov i kraft om at priserne for data, sms og opkald skulle nedsættes når en EU borger rejser til et andet EU land. For bare ganske få år siden kunne du nemt lægge 500 kroner oveni budgettet til en forretningsrejse eller ferie i udlandet, for det var hundedyrt at gå på internettet i udlandet. Faktisk var der ingen grænse for hvor meget teleselskaberne måtte tjene på dig.

I 2012 begyndte EU at regulere disse priser ved at sætte et loft på hvor dyrt det måtte være. I 2013 blev loftet sænket endnu en gang og det samme sker her til sommer den 30 juni. Til sommer vil 1 megabytes således maksimalt koste 1,87kr. Skal du ringe, vil det ikke blive dyrere end 1,77kroner og sms’er vil ikke koste mere end 55øre.

Festen stopper dog ikke her, for lige nu debatterer EU politikerne hvad roaming grænsen skal være i 2015. EU Parlamentets industriudvalg stemte tirsdag aften om, at teleselskabernes roaming-afgifter helt forbydes fra december 2015. Det forslag var der et bredt flertal for.

Nu går politikerne så i gang med at kigge på retningslinjerne for et reelt lovforslag. Lovforslaget skal være klar til starten af april hvor hele EU parlamentet så skal stemme for eller imod.

Frygter du roaming udgifter ved rejser til andre EU-lande?

Fortsættelse følger

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/7/2013 kørte vi historien; Sådan slår du dataroaming fra på mobilen – Næste artikel om temaet finder du her. Se de seneste nyheder om emnet her.