Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU vil fjerne roaming-takster helt

EU vil fjerne roaming-takster helt

Den irske regering foreslår nu at de høje mobiltakster for udlandsopkald fjernes helt. Forslaget støttes af det østrigske EU-formandskab.

Den irske regering fremlagde i sidste uge et forslag om at fjerne de dyre roaming-takster for at bruge mobilen mellem de europæiske lande. Forslaget får opbakning fra det østrigske formandskab, skriver Berlingske Tidende.

»Det vil vi bestemt tage op. Dette vil være af værdi for europæiske borgere,« sagde en talsmand for den østrigske regering, efter at forslaget var blevet fremlagt.

Roaming-taksterne har længe været i EU-kommissionens søgelys, fordi de er til gene for både erhvervsfolk og turister, og kommissionen fremlægger i denne uge en oversigt over mobilpriserne mellem de europæiske lande og en plan for, hvordan priserne kan nedbringes.

»Prisen for at bruge mobioltelefonen i udlandet er vanskelig at fatte. Priserne varierer enormt – i juli i år betalte forbrugerne alt fra 4,33 kroner til 37,30 kroner i minuttet. Og kun få af os ved hvorfor eller hvordan man kan betale mindre,« sagde EU's informationskommissær, Viviane Reding, i oktober, da hun annoncerede det kommende indgreb.

Teleselskaberne er i sagens natur stærke modstandere af det kommende indgreb, der vil begrænse den indtjening, der er forbundet med at skulle omdirrigere udlandsopkald til de andre europæiske teleselskaber.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies