Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU vil have dataprisen i bund i Europa

EU vil have dataprisen i bund i Europa

I 2015 skal det ikke være dyrere at gå på nettet med mobilen i de europæiske lande, end det er i Danmark.

EU-kommissionen har en målsætning om, at der i 2015 ikke må være nogen prisforskel på at bruge sin telefon i hjemlandet og i andre EU-lande. Det er en målsætning, som den danske regering bakker op om.

Når du går på nettet med din mobiltelefon i udlandet, så betaler din operatør den udenlandske operatør du benytter, for at låne deres netværk ud. Denne "service" koster dit teleselvskab i gennemsnit 2,70 kroner/Mbit data i EU.

Du betaler dog selv mellem 17,50 og 31,25 kr./Mbit i EU-lande, hvilket er op til halvtreds gange så meget, som du er vant til i Danmark.

EU’s nye prisloft på data vil formentlig først kunne træde i kraft næste sommer, når den nuværende forordning om roaming skal opdateres.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

21-02-2011 14:47:34

Dét lyder da opløftende, EU.
Så sandelig også på tide, må tilføjes.

Dog er dette en mega-lang proces - og først i 2015.?

Dette kan ikke være mit skrivebord.
Men jeg venter selvfølgelig med meget stor interesse :)

0 0
Allan 21-02-2011 12:36:57

Mon ikke der menes pris pr MB (megabyte) i stedet for pris per MBit?

0 0
DX 21-02-2011 09:30:23

Det er også rablende vandvittige priser. 1 GB = 1024 MB x 17,50 = 17920 kr !! Hos Oister giver jeg for 1 GB Kr. 69,- pr måned. Og at den samme data mængde kan udvikle sig til sådanne priser bare fordi man kører over grænsen til feks. Tyskland er komplet idiotisk. Der er nogle her der scorer uhyrligt på data trafikken. Vi er medlem af EU, og på dette punkt må de virkelig tage sig sammen. mvh.

0 0
Urbanus 21-02-2011 09:54:40

Helt enig!!!

Det er vanvid, og det er på tide at der kommer et pres for at få ændret det. At det primært kommer fra EU kan undre mig - jeg forstår ikke at det ikke er kommet nedefra, fra forbrugerne, endnu.

Jeg startede denne side på Facebook for over et halvt år siden: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Lavere-priser-p%C3%A5-data-roaming-mobildata-i-udlandet/135931229776700 - og den har fået ret ringe opbakning. Men lad mig dog benytte denne lejlighed til at reklamere for den igen.

Det ville selvfølgelig være skønt hvis priserne på data i udlandet var helt identiske med priserne i hjemlandet. Men teleselskaberne skal selvfølgelig også tjene penge, og jeg synes da det ville være rimeligt at betale lidt ekstra, eller betale en tillægspakke for fri data i EU. Teleselskaberne burde indse at os der har en smartphone gerne vil bruge den, og hvis de gjorde priserne rimelige, så ville vi faktisk bruge den i udlandet, og det kunne blive en god forretning for dem, i stedet for i dag hvor alle slukker for dataroaming lige så snart de bare nærmer sig en landegrænse.

0 0
21-02-2011 13:37:21

Så har du fået en mere på din facebookside.

Inden for EU(og gerne EØS og USA) bør et abonnement gælde inden for hele området. I mange lande er der de dominerende selskaber såsom Vodaphone og T-Mobile, de burde vel kunne levere den samme service i hele EU. Et abonnement fra 3 gælder til sammenligning både for DK og Sverige, så det er muligt.

Man kan jo heller ikke andet end grine af EUs seneste udspil hvor roamingprisen maksimalt måtte være 1 euro, desværre gjaldt det kun imellem selskaberne internt og var dermed ikke en maks pris for forbrugeren. Forhåbentligt lykkes det ikke teleselskaberne at udvande det næste forslag.

0 0

Om brug af cookies