EU vil tillade længere bindingsperioder

EU vil lovgive om længere bindingsperioder og nul roamingafgift på det europæiske marked.

EU vil tillade længere bindingsperioder

Torsdag fremlægger EU´s konkurrencekommissær Neelie Kroes en række lovforslag, der er målrettet det europæiske telemarked.

Forslagene skal gøre reglerne i hele Europa mere enslydende, og det betyder blandt andet, at den tid forbrugerne kan være bundet til et telefonabonnement, kan komme helt op på 24 måneder, hvor den i Danmark på nuværende tidspunkt er på 6 måneder, skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

EU har også set reglerne for roaming efter i sømmene, og her fremlægges et forslag, der betyder nul roamingafgifter indenfor EU.

Dermed vil det koste det samme at foretage opkald, sende SMS og være på internettet på mobilen i hele Europa.

Til forslaget siger Jens Rohde, der er næstformand i EU-parlamentets industriudvalg: ”Roaming må ikke længere koste en mer-pris”, skriver Business.dk.

Hvis lovforslaget om nul roamingafgift vedtages, kan det dog ifølge Teleanalytiker John Strand give problemer, der ikke er taget stilling til.

Forbrugerne vil eksempelvis kunne købe teleprodukter i Luxembourg, hvor momsen er lavere, og herefter anvende produktet i Danmark, hvor de danske teleselskaber kun får håndører for benyttelse af det danske net, siger John Strand til Busniess.dk.

Kilde: Ekstra Bladet, Business.dk

Historien slutter ikke her

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 28/6/2013 var der nyt om emnet i fortællingen om TeliaSonera vinder pris ved LTE Awards 2013 – Læs mere her. Få også seneste nyt om emnet her..