Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   EU vil tillade længere bindingsperioder

EU vil tillade længere bindingsperioder

EU vil lovgive om længere bindingsperioder og nul roamingafgift på det europæiske marked.

Torsdag fremlægger EU´s konkurrencekommissær Neelie Kroes en række lovforslag, der er målrettet det europæiske telemarked.

Forslagene skal gøre reglerne i hele Europa mere enslydende, og det betyder blandt andet, at den tid forbrugerne kan være bundet til et telefonabonnement, kan komme helt op på 24 måneder, hvor den i Danmark på nuværende tidspunkt er på 6 måneder, skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

EU har også set reglerne for roaming efter i sømmene, og her fremlægges et forslag, der betyder nul roamingafgifter indenfor EU.

Dermed vil det koste det samme at foretage opkald, sende SMS og være på internettet på mobilen i hele Europa.

Til forslaget siger Jens Rohde, der er næstformand i EU-parlamentets industriudvalg: ”Roaming må ikke længere koste en mer-pris”, skriver Business.dk.

Hvis lovforslaget om nul roamingafgift vedtages, kan det dog ifølge Teleanalytiker John Strand give problemer, der ikke er taget stilling til.

Forbrugerne vil eksempelvis kunne købe teleprodukter i Luxembourg, hvor momsen er lavere, og herefter anvende produktet i Danmark, hvor de danske teleselskaber kun får håndører for benyttelse af det danske net, siger John Strand til Busniess.dk.

Kilde: Ekstra Bladet, Business.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 12-09-2013 17:00:57

Afskaffelsen af roamingpriser er ikke blot et gode for forbrugerne, og "samfundet"(EU's borgere) forstået på den måde, at det binder hele unionen bedre sammen.

Roamingpriserne har også været alt for uigennemsigtige, og vel nok også for høje i forhold til ydelsen.
7 kroner for et opkald fra Spanien, og et par kroner i minuttet, over et fuldt automatiseret netværk?

Årh., mon dog(John Strand)"kun håndører", de sælger blokke, der i mange tilfælde er væsentlig større end forbrugerens behov, og som derfor ikke belaster deres net i nær det omfang, som pengene ruller ind i kassen.

- Det er svært at få øje på "håndørerne" hvad enten man ser på roaming eller almindelig drift.

1 0
Kim 12-09-2013 22:14:12

Han har nu en pointe, for i eksemplet sælges de blokke (om end større end forbrugernes behov) jo i Luxenborg, ikke Danmark. Derfor vil de danske operatører kun få håndører for trafikken i nettet, da Luxenborg jo ikke overfører blokkene til de danske operatører.

Hvis prisen skal være ens i hele Europa, så er der jo ikke noget der forhindre at man vælger en operatør fremfor en dansk, og betaler 1,19 i stedet for 1,25 per krones forbrug før moms.

Hvis alle danskere valgte Tyskland med de 19% moms i stedet, så ville der ikke være nogen til at betale for driften, vedligeholdelsen og udbyggelsen af de danske net.

0 0
BE 13-09-2013 00:52:47

ER der nogle lande der overfører deres solgte blokke til andre lande?
- Jeg tillader mig virkelig at tvivle på det udsagn.

Jo, mange danske operatører sælger større blokke end brugerne har brug for, - men kun få overfører til næste måned trods ligegyldigheden heri for forbrugerne, der alligevel ikke bruger mere i næste måned.

Vist er der momsforskelle, men næppe helt så store, at de udgør noget væsentligt.

Dertil kommer fortjenesten ved salg af mobiltelefoner via teleudbyderne.
- En færdig mobiltelefon med software af den vi i dag kender som smartphones, koster i omegnen af 1.200 - 1.500 kroner i alt, og med de salgspriser vi ser, og har set i flere år, så bliver der nok en fortjeneste til teleudbyderne, selv når transportomkostningerne fra Kina er trukket fra eller lagt til ud fra hvilken vinkel du vil se det.
- Skrønen om at teleselskaberne sætter penge til ved salg af mobiltelefoner er det rene vrøvl!

0 0
Kim 13-09-2013 19:55:19

Jeg skrev ikke at der var nogle selskaber der overførte hele blokke over landegrænser, tværtimod. Det er jo netop derfor dit argument ikke holder.

Hvis du vælger at være kunde i Luxenborg (eller Tyskland for den sags skyld) så køber du givetvis større blokke end du har behov for. Men det får de danse operatører jo ikke noget ud af.

Og momsforskellen. Ja mellem Danmark og Tyskland er der mere end 20%s forskel. Det betyder i praksis, at et abb til 399 i Dk koster 379 i Tyskland.

Og din anden påstand er lige så perspektivløs. Med mindre at du mener at det gælder alle virksomheder i Danmark der sælger importerede goder. For ja, den same telefon er billigere i USA, det er den også i Tyskland - men det gælder jo stort set alle materielle goder.
Til gengæld er mindstelønnen i Danmark 10 gange højere end i USA, og en 2-3 gange højere end i Tyskland. Så vi tjener mere, kan derfor betale mere i skat og for vores telefoner.

Men sjovt nok bider det jo også i den anden ende, hvilket betyder at teleselskaberne i Danmark også har højere udgifter forbundet med et salg, end i USA eller Tyskland.
Huslejen er højere, lønnen er det - el, marketing, postvæsnet, fragt - ALT! Det hænger sammen, teleselskaberne kan jo ikke alene skummen fløden.

Det kan godt være at du har et horn i siden på teleselskaberne, men du bliver nødt til at tænke lidt end-to-end.

0 0
Allan 13-09-2013 14:47:14

@BE: Jeg ved ikke helt, hvor du har din information om fortjeneste på mobiler fra, men du bør nok læse lidt mere på lektien inden du udtaler dig skråsikkert om teleselskabernes forretningsmodeller. Start eventuelt med denne og så kan vi jo skrives ved senere: http://tefficient.com/.cm4all/iproc.php/tefficient%20public%20efficiency%20analysis%203%202013%20Handset%20sales.pdf?cdp=a

0 0

Om brug af cookies