EU vil tvinge Apple til at bruge universel oplader [UPDATE]

I morgen vedtages ny lov i EU der vil banlyse Apples unikke opladere.

EU vil tvinge Apple til at bruge universel oplader [UPDATE]

I mobilbranchens yngre dage levede efterudstyrsmarkedet i bedste velgående, hver mobilproducent havde nemlig deres unikke oplader til deres produktserier, med en kirkegård af inkompatible ladere i kabelbunken til følge.

Mens alle store mobilproducenter frivilligt fandt fælles fodslag i 2009, ved at tage USB stikket til sig som universel platform, gik Apple dog enegang ved at anvende deres eget stik til at overføre strøm og data.

En nyt lovforslag fra EU kommissionen vil rette Apple ind til resten af mobilbranchen, ved at gøre det lovpligtigt at gøre smartphones kompatible med en universel standard.
Bliver forslaget vedtaget i morgen, vil Apple enten skulle slippe på deres egen standard eller opgive det europæiske marked. Christel Schaldemose, medlem af Europaparlementet for socialdemokraterne udtaler til TV2 at det er første gang at EU-lovgivning påbyder en standardoplader til mobilproducenterne – og at det utvivlsomt vil blive vedtaget.

Den nye lov vil træde i kraft senest i 2017, mens Christel Schaldemose bekræfter at lignende lovgivning til tablet og bærbare PC’er er på tapettet.

UPDATE: Lovgivningen er blevet vedtaget i dag og vil træde i kraft fra 2017 af.

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 12/3/2014 tunede vi igen ind på emnet med en artikel der belyste emnet iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres – Forstættelsen om temaet kan læses her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.