EU’s roamingafgifter forsvinder ikke før 2018

Du kan som forbruger se langt efter afskaffelsen af de dyre roamingafgifter i EU-lande. Det sker nemlig ikke før 2018.

EU’s roamingafgifter forsvinder ikke før 2018

Hvis du håber på, at roamingafgifterne bliver skrottet i slutningen af 2015 som planlagt, bliver du slemt skuffet.

Det viser sig nemlig, at flere EU-medlemslandes transport-, tele- og energiministre er gået imod EU’s planlagte afskaffelse.

Flere udenlandske teleselskaber har således fået tilladelse til at fortsætte med at opkræve dyre afgifter, når mobilnettet benyttes i udlandet.

Det omfatter blandt andet de to teleselskaber Vodafone og Orange, skriver Reuters.

Læs også: EU skruer ned for roaming-afgift

Det sætter altså en stopper for den planlagte afskaffelse af de dyre roamingafgifter, der har plaget mange mobilbrugere under ferierne.

Den brede uenighed mellem visse EU-medlemslande og EU-kommissionen betyder, at alle 28 EU-lande, EU-kommissionen og Europaparlamentet skal blive enige om den videre fremtid til april.

Dette er ekstremt skuffende. Den eneste vinder er de nationale teleselskaber,” siger Guy Verhofstadt, formand for alliancen af Liberale og Demokrater for Europa.

Læs også: EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet

Såfremt det lykkes, forventes en aftale at være klar den 30. juni 2016, hvorefter den skal drøftes endnu en gang i midten af 2018 med henblik på at fjerne roamingafgifterne fuldstændigt.

Sidste nye om historien

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden har bragt sagen videre. 19/3/2014 samlede vi op på historien og publicerede artiklen om EU ønsker at minimere roaming udgifter i udlandet – Historien kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..