Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få Android på din PC med det specialudviklede Remix OS 2.0

Få Android på din PC med det specialudviklede Remix OS 2.0

Med det Android-baserede Remix OS-styresystem kan du installere Android på din computer med en specialtilpasset brugerflade til formålet.

Android-platformen ses hovedsagligt på smartphones, smartwatches og tablets, men har du nogensinde kunne tænke dig at bruge styresystemet på din computer i hjemmet?

Det er muligt med den specialtilpassede udgave af Android Lollipop (senere Marshmallow) kaldet Remix OS, som er optimeret til at levere en fuldblods PC-oplevelse med fokus på en brugerflade med multitasking, der er stærkt inspireret af de traditionelle desktop-styresystemer som Windows og Mac OS med særskilte vinduer og en proceslinje i bunden.

Læs også: Cyanogen klar med telefoner næste år

Bag projektet står tre tidligere Google-medarbejdere, der sagde sin stilling op hos den store it-gigant for at føre projektet ud i livet. Selv om firmaet bag, Jide, kun er to år gammelt, er der allerede to produkter i porteføljen, som viser Remix OS-styresystemet frem: En tablet på 11,6” og en transportabel mini-PC, der kan kobles til en ekstern skærm.

Nu er tiden kommet til, at softwaren skal kunne installeres på mere eller mindre enhver computer. Den oprindelige Android-software er kun udviklet til de såkaldte ARM-processorer til brug i smartphones og tablets. Traditionelle computere – hvad enten det er stationær eller bærbar - benytter dog en anden x86-arkitektur, som Remix OS er optimeret til.

Derfor kan du fra den 12. januar kvit og frit kan downloade styresystemet på den officielle hjemmeside, som er kompatibel med de fleste Intel- og AMD-processorer i Windows- og Mac-computere.

Læs også: Sony: Prøv vores nye Android-koncept

Det kræver dog en vis teknisk snilde at installere det som et nyt styresystem på en computer, så hvis du ikke har erfaring med dette i forvejen, bør du opsøge viden om, hvordan det grundlæggende fungerer.

Når firmaet Jide udgiver den nye version af Remix OS til fri installation på egen computer, udgives der med al sandsynlighed også en brugervenlig fremgangsmåde, som du kan følge. Ellers kan du gå den nemme vej og købe et af firmaets to føromtalte produkter med den unikke Android-software forudinstalleret.

Nedenfor kan du se en demonstration af, hvad Remix OS 2.0 byder af funktioner.Er et styresystem som Remix OS 2.0, der er baseret på Android, men som giver en PC-lignende brugerflade, noget for dig, eller er et styresystem som Windows 10 og Mac OSX mere tiltalende? Giv gerne din mening til kende i en kommentar nedenfor - og om du har planer om at give det en chance.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies