Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få en stærk mobil-strategi i virksomheden

Få en stærk mobil-strategi i virksomheden

Mobile enheder og applikationer gør ved IT-chefen hvad internettet gjorde i 90’erne. Derfor skal der være en stærk mobil-strategi i firmaet.

Medarbejdere som medbringer eget IT-udstyr på jobbet kan være en udfordring for den IT-ansvarlige, og mobile enheder er med til at påvirke medarbejdernes holdning til elektronik. Det betyder også, at smartphones og tablets vil influere på den IT-ansvarliges arbejde. Det skriver Computerworld.dk.

Konsulenthuset Accesture har udarbejdet en undersøgelse, som viser mobile enheder og applikationer kan få ligeså stor indflydelse på IT-ledernes dagligdag, som internettet fik tilbage i 90’erne. Derfor mener Accentures senior manager Kim Bech også, at der er god grund til at tænke mobilitet ind i firmaets IT-strategi.

Det betyder blandt andet firmaet skal finde svar til de medarbejdere, som ønsker at kunne tilgå deres arbejdsmail og kalender på private computere, telefoner m.v.

Det er primært unge mennesker, også kendt som Generation Y, der er vant til deres eget udstyr fra studietiden og i dagligdagen.

-”De forventer, at de kan bruge en iPhone eller iPad på deres arbejde i stedet for den telefon, de har fået udleveret af arbejdspladsen,” fortæller Kim Bech.

En hjælpende hånd til virksomheder

Har man egen virksomhed eksempelvis, så skal man overveje følgende ting inden man får for mange ansatte og ikke kan styre det.

Hvad er virksomhedens ansvar, og hvor meget skal den tage ansvar for? Skal virksomheden have mulighed for at styre, hvad der installeres på enheden ved hjælp af device management.

-”Man kan vel ikke forlange, at en virksomhed tager ansvar for de private applikationer? Det skal man i hvert fald over veje grundigt,” siger Kim Bech.

Virksomheden skal også holde styr på om der benyttes applikationer eller andet, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko for virksomheden. Skal applikationerne være tilgængelige i offentlige applikationsbutikker eller skal der laves en intern enterprise app store.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies