Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få et bedre liv med hiv med hjælp fra ny applikation

Få et bedre liv med hiv med hjælp fra ny applikation

Ny applikationen skal medvirke til øget livskvalitet hos hiv-patienter. Læs mere om hvordan her.

Få et bedre liv med hiv, det er målet med en ny smartphone applikation. Den nye applikation hedder ”Lev Livet” og skal hjælpe hiv-patienter med at holde styr på symptomer og gener i deres hverdag.

Den nye applikation kan sikre en skræddersyet behandling med størst mulig livskvalitet for den enkelte patient. Applikationen skal huske hiv-patienterne med at holde øje med, om de tager deres medicin korrekt. Målet er at gøre patienterne i stand til at tage et større ansvar for deres egen behandling og i sidste ende øge deres livskvalitet.

 - ”Mange hiv-patienter har i dag mulighed for at leve et rigtig langt liv med sygdommen. Derfor handler hiv-behandling i dag ikke kun om overlevelse, men om at sikre, at patienten har et godt liv. I den forbindelse har det en stor betydning for patienterne, at de kan være med til selv at tage beslutninger om deres behandling og medicinering,” sådan lyder det fra Helle Andersen, Formand for patientforeningen Hiv-Danmark.

En række hiv-smittede har fortalt om de udfordringer de møder i deres dagligdag og givet inputs til, hvad applikationen skal indeholde for at hjælpe dem. Applikationen fungerer som en dagbog, hvor der kan indtastes symptomer, gener og andre helbredsoplevelser ind.

Inden et besøg hos lægen kan patienten så få et overblik over de symptomer og gener, som denne har oplevet de seneste 26 uger.

Ved at holde styr på symptomerne er det lettere for patienten og behandleren at vurdere i fællesskab, om behandlingen er den rigtige.

Du kan læse mere om applikationen ”Lev Livet” her eller downloade den gratis i Apples App Store. Den forventes også at være klar til download i Google Play Store snarest muligt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies