Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få gang i hjemmekontoret

Få gang i hjemmekontoret

Det er helt almindeligt at arbejde hjemmefra, og der findes mange muligheder for at få det perfekte hjemmekontor.

Det er helt almindeligt at arbejde hjemmefra, og der findes mange muligheder for at få det perfekte hjemmekontor.
Og glem ikke apps, der kan øge effektiviteten eller hæve motivationen, så man yder sit bedste. Vi danskere elsker hjemmekontoret, og cirka 30 % af os arbejder jævnligt hjemme på vores eget lille kontor.
De fleste bruger arbejder kun på hjemmearbejdspladsen ind imellem, og så er der også nogen, der bruger hjemmekontoret som permanent base.

Få en virtuel sekretær

Sidder man på et hjemmekontor, i en mindre virksomhed eller et sted, hvor man ikke altid har mulighed for at tage telefonen, kan det være en ide at anskaffe sig en virtuel sekretær til at stå for telefonpasning.
Vi fandt sådan en tjeneste hos Topcall. Når telefonen ringer, imens man er optaget, behøver man så ikke stresse, for opkaldet bliver automatisk viderestillet til en rigtig person i stedet for en telefonsvarer.
Kunder får besked om, at man er optaget, men kan blive ringet op senere.
Hvis man nogensinde selv har prøvet at ringe forgæves til en butik eller forhandler, ved man godt, at det ikke ligefrem er noget, der øger købelysten. Typisk tager man den næste forhandler på ens søgning og kontakter denne istedet.

Skab et effektivt hjemmekontor

Man tænker måske, at det eneste man har brug for i hjemmekontoret er en bærbar computer og en kaffekop. Men det er en god ide at tænke sig om og planlægge indretningen i stedet for bare at sidde ved spisebordet med sin bærbare. Sidder du i sofaen med den bærbare, er der måske en tendens, til lige at tage et afsnit af sin yndlingsserie på Netflix inden at man kaster sig over dagens arbejde.

Hos f.eks. Ikea kan man finde inspiration til forskellige løsninger på hjemmekontoret. For med en god arbejdsplads,er der langt større chance for, at man arbejder effektivt og får løst sine opgaver.
Med Ikea's app kan man også planlægge sine indkøb hjemmefra, og lave en indkøbsliste, hvor man blandt andet får oplysninger om hvor varerne ligger på lageret, så man kan undgår at bruge unødig lang tid i varehuset.

Hold fokus på opgaven

Et effektivt hjemmekontor nytter naturligvis ikke noget, hvis man ikke selv er effektiv. Når du sidder på et storrumskontor, vil du opleve mange afbrydelser i løbet af din dag.
Dine kolleger henvender sig med et spørgsmål, der er møder og telefoner der ringer. Så det kan være en fordel, at arbejde hjemme, hvor man har mulighed for lidt færre afbrydelser.
Et par råd som at slå lyden fra din telefon og din mail, kan gøre, at du ikke opnår så mange forstyrrelser i arbejdsdagen.

Et andet råd kan være, at lave en liste over dagens arbejdsopgaver, og så starte fra en ende, og arbejde listen igennem. På den måde kan det også hjælpe dig til at holde fokus på den enkelte opgave.

Har du nogle råd til hvordan du arbejder bedst hjemme? så del dem gerne her under artiklen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies