Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få surround på mobilen

Få surround på mobilen

Dolby tager nu et skridt ind i mobilverdenen, og sørger for du kan få god lyd, hvad enten du hører musik eller ser film.

Du har med meget stor sandsynlighed hørt om Dolby, og uden tvivl også set firmaets varemærke på utallige af stereoprodukter. Mærket står som en garanti for at det pågældende produkt, og giver dig en god lydoplevelse, det findes på alt fra en filmafspiller i biografen til et pladeomslag. Inden længe vil Dolby-mærket også kunne dukke op på din mobil.


Under det netop afsluttede Mobile World Congress havde Dolby sin egen stand, og gjorde sit til at mobilproducenterne lagde mærke til firmaet. Som mange gange tidligere så er det NTT Docomo, der er først ude med at implementere denne teknologi i et produkt.


På Dolbys stand kunne de mange besøgende høre, hvor stor forskel der egentlig er, når en lydfil bliver afspillet med og uden Dolbys lydbehandling. Der er milevidt i forskel på lyd med Dolby og uden.


Hvis mobilbrugerne skal have Dolby på mobilen, så bliver det en ren softwareløsning, der er installeret fra producentens side. Ifølge en udvikler hos Dolby Jonas Rödén vil enkelte mobiler ikke kunne køre programmet korrekt, og derfor vil man ikke lade brugerne downloade softwaren.

Hvis programmet ikke fungerer korrekt, så vil det kunne skade Dolbys omdømme, og det vil ikke være godt, siger Rödén. Hvis producenterne installerer Dolby som standard, inden mobilerne kommer i handlen, så vil det kunne gøres med ganske få tilpasninger, afslutter han.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies