Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Få tysk eller engelsk ordbog på mobilen

Få tysk eller engelsk ordbog på mobilen

Skal du bruge hjælp til oversættelser på ferie er en ordbog på mobilen en mulighed.

Livet kan blive noget lettere, når du sidder på den franske fortovsrestaurant, og ikke kan tyde menukortet. Nu behøver du blot tage mobilen frem, og du kan slå ordet op. Det er Politikens Forlag, der står bag servicen.

Udover fransk kan du også downloade en engelsk, tysk, italiensk og spansk ordbog.

Tjenesten har været tilgængelig siden august 2007, og ifølge mobile manager hos JP/Politikens Hus Thomas Hvidt, har kunderne vist stor interesse.

Han siger til Ekstrabladet, at interessen skyldes balancen mellem pris, brugervenlighed og ikke mindst produktets relevans. Erfaringen bekræfter også rigtigheden i at lancere andre typer af bøger til mobilen.

Står du og skal sydpå til sommer, eller bare gerne vil have en ordbog inden for rækkevidde, så kan du downloade den mobile ordbog ved at sende en sms med teksten Ordbog til 1218 (alm sms-takst). Det koster 49 kroner at købe en ordbog til mobilen.

Læs mere om tjenesten på mobilordbog.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 09-04-2008 00:35:37

Mht. hvorfor du mister ordbøgerne ved opdatering: Det er blot en sikkerhed for at de ikke skal give dig et gratis nyt download hvis du opdaterer din firmware og din tlfs. hukommelse derved bliver tømt (og al data slettet).

Og ja, udtale skulle slet ikke være så svært at implementere. De kunne blot gemme det fonetiske ord af hvert ord, og så have en form for udtaler til dette. Problemet er nok bare, at hver feature de implementerer fylder lidt mere - og de prøver rimeligt sikkert at holde datamængden på et minimum, da datapriser jo stadigt er forholdsvis pebrede i forhold til datamængden (med mindre du benytter et privat WLAN eller lignende).

0 0
08-04-2008 19:40:50

På tide, at man får nogle ordbøger ind, som er danske. Jeg synes, det er en rigtig god idé at få ordbøger ind på mobilen. Nu til dags, har alle jo mobilen med sig, så det er godt at se, Gyldendal laver ordbøger til mobiler.

Jeg ville dog ønske, at Gyldendal ville lave mere fyldige versioner, så der ville komme eksempler, hvordan man udtaler ordene osv. Og så står der også, at man kan risikere, at miste sin mobile ordbog ved softwareopdateringer...
Nogen der kan sige, hvorfor det er sådan?

0 0
Ove Andersen 08-04-2008 11:27:55

Prisen kommer vel an på hvordan man henter ordbogen/bøgerne.. De fylder ca. 500 KB/stk, så alt efter abonnement bliver det også til nogle kr.

Havde håbet de var udviklet i Javas J2ME, så langt flere telefoner kunne gøre brug af dem. Sidder umiddelbart lidt ude i kulden med min Windows Mobile 2005 tlf. Især da de ikke skriver om det er J2ME eller hvilken platform det er udviklet på? Gider ikke betale 50 kr for at teste ;)

0 0

Om brug af cookies