Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fabelagtigt første kvartal for de store mobilproducenter

Fabelagtigt første kvartal for de store mobilproducenter

Det tegner til at blive et godt år for de store mobilproducenter. I alt fald er salget af mobiltelefoner steget over hele linjen i første kvartal af 2006.

Motorola har haft et fremragende første kvartal. Men producenten er ikke alene: Faktisk har første kvartal af 2006 været godt for alle de store mobilproducenter.
Motorola har haft et fremragende første kvartal. Men producenten er ikke alene: Faktisk har første kvartal af 2006 været godt for alle de store mobilproducenter.

I sidste uge kunne Mobilsiden.dk fortælle, at Motorola har oplevet en stor fremgang i første kvartal af indeværende år. Ifølge producenten selv skyldes denne fremgang en massiv satsning på både billige, mellemklasse og mere funktionstunge telefoner.

Det er da også Motorola, som er kommet bedst ud af første kvartal, eftersom producentens vækst på verdensplan er lige omkring 50 procent større end den nærmeste konkurrent.

Men Motorola er langt fra den eneste producent, som kan være godt tilfreds med sine tal for første kvartal. Selvom producenten har solgt 46,1 millioner telefoner, er Nokia stadig i den gule trøje med 75,1 million solgte mobiler. Det betyder en stigning for Nokia på 40 procent i forhold til første kvartal sidste år.

Også Samsung har oplevet en stigning i antallet af afsatte mobiler. I forhold til første kvartal af 2005 har den koreansk-svenske producent oplevet en stigning på 18 procent svarende til 29 millioner solgte telefoner.

Køber mobiler som aldrig før

Ifølge analyseinstituttet Gartner er der blevet solgt over 220 millioner mobiltelefoner på verdensplan i første kvartal af 2006. Et andet institut ved navn IDC mener snarere, at 226,7 millioner telefoner er det korrekte tal, mens et sidste bud på 229 millioner fremlægges af et tredje analysebureau ved navn Strategy Analytics.

Hvem af institutter der har ret, vides ikke. Men uanset hvad er det tydeligt, at mobiltelefonerne er kommet for at blive.

Begrundelsen for den massive stigning i antallet af solgte telefoner kan skyldes flere ting. For det første tyder meget på, at forbrugerne i Europa og Nordamerika har stor trang til at skifte mobilen ud forholdsvis tit. Samtidig synes det at have en betydning for det samlede tal, at efterspørgslen på mobiler i den billigste ende af skalaen er blevet stor på de nyere markeder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies