Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook app’en til iPhone er skyld i dårlig batterilevetid

Facebook app’en til iPhone er skyld i dårlig batterilevetid

Ifølge udviklere så er Facebook app’en skyld i et enormt højt strømforbrug på iPhone, og giver råd til at afhjælpe problemet.

Siden Apple introducerede iPhone, har de gjort adskillige tiltag, for at højne batterilevetiden på den populære æble-mobil. Push notifikationer blev lanceret med iOS 3 i 2009, da Apple dengang mente, at det var bedre for batterilevetiden end såkaldt “multitasking” i baggrunden. 

Året efter blev multitasking dog lanceret med iOS 4, men igen med Apples velkendte begrænsninger. 3. parts applikationer kunne kun udnytte 7 forskellige baggrundsopgaver så som: musik, Voice over IP, lokation osv. 

Da Apple sidste år introducerede iOS 7, blev det også nævnt, at alle apps nu ville få fuld multitasking med garanti for et fornuftigt batteriforbrug. Opdatering bragte bl.a. funktionen “Opdater apps i baggrunden” der intelligent kan opdatere indhold efter dit forbrugsmønster samt internetadgang. 

Blackberry chef: iPhone-brugere er “stik-narkomaner”

Alligevel oplever mange iPhone-brugere, at deres elskede mobil på ingen måde, kan klare sig igennem en dag uden laderen. Skylden lægger til dels i et langt mindre batteri end flagsskibskonkurrenterne, men nu får også Facebook app’en bebrejdende blikke med på vejen. Det skriver TheGuardian

Apple erkender batteriproblem i iPhone 5S

Ifølge Scott Loveless, der er tidligere Apple Genius bar ansat, så forsøger Facebook app’en til iPhone hele tiden at hente nyt indhold, hvilket er skyld til det høje batteriforbrug.

iOS 7.1 er hurtig, desværre også til at dræne batteriet

"Deaktiver Opdater apps i baggrunden for Facebook eller andre programmer, du ikke absolut behøver at holde up-to-date hele tiden," siger Scott Loveless og fortsætter. “Facebook optrådte fortsat på proces-listen under testen, selvom jeg ikke brugte det. Så jeg prøvede at deaktivere Lokalitetstjenester og Opdater apps i baggrunden for Facebook, og du vil aldrig gætte, hvad der skete: Min procentdel for batteri steg."

Udvikleren har desuden afprøvet forsøget på flere iPhones med samme resultat.

Hvis du ønsker, at deaktivere “Opdater apps i baggrunden” for Facebook, så finder du muligheden under: Indstillinger, Generelt, Opdater apps i baggrunden.

Lokalitetstjenester gemmer sig istedet under: Indstillinger, Anonymitet, Lokalitetstjenester. 

Kilde: TheGuardian

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies