Facebook genkender nu din lydkulisse

Amerikanske Facebook-brugere til iOS og Android modtager snart en ny funktion, der kan peppe kommende statusser lidt op.

Facebook genkender nu din lydkulisse

Hvis du er daglig bruger af Facebook, så har du uden tvivl lagt mærke til de delvist nye “Hvad laver du?” tilføjelser, der kan peppe statusopdateringer op med bemærkninger som “Føler mig pragtfuldt til mode” eller “Føler mig træt”. 

Facebook arbejder på Snapchat konkurrent

Heriblandt findes også en lang række andre muligheder, så dine venner kan se, at du eventuelt “Læser Stig Tøfting biografien” eller “Lytter til Coldplay”. Nu påbegynder giganten udrulning af en ny funktion, så man via smartphones mikrofon kan identificere musik, film og tv-serier. Det skriver Facebook i en pressemeddelelse. 

iOS 8 får måske indbygget Shazam musikgenkendelse

Facebook oplyser, at man selv bestemmer om funktionen skal slåes til eller ej. Er funktionen aktiveret, så vil et lille ikon, under skrivning af statusopdateringer, indikere at Facebook forsøger at identificere musik, film eller tv-serier. Lykkedes det, så kan resultatet tilføjes statusopdateringen med et enkelt tryk. 

A New, Optional Way to Share and Discover Music, TV and Movies from Facebook on Vimeo.

Hvis du tilføjer musik, så vil der på din statusopdatering være en 30 sekunders forsmag på nummeret. Er det en tv-serie, så vil det istedet være udspecificeret hvilken sæson og afsnit du ser. 

Facebook oplyser desuden, at funktionen vil blive udrullet i USA til iOS og Android brugere indenfor de næste par uger. Windows Phone er ikke nævnt i pressemeddelelsen, og vi ved ikke hvornår funktionen finder vej over Atlanten.

Kilde: Facebook

 

Mere nyt om emnet

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 19/5/2014 fulgte vi artiklen op med sagen om Sonos Play:1 anmeldelse: Storslået kompakt lyd [TEST] – Tjek artiklen her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..