Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook kigger med i dine SMS'er

Facebook kigger med i dine SMS'er

Norges Datatilsyn er ikke særlig positive over for opdateringerne i den nye Facebook app, som blandt andet kigger i dine SMS’er.

Den nye opdatering af Facebooks populære app får kritik fra flere sider, blandt andet vores Skandinaviske brødre fra Norge.

Norges Datatilsyn har kigget grundigt på ændringerne til Android versionen og har fundet ud af, at Facebook app’en ønsker adgang til SMS’er, kalenderen og adressebogen. Dog kan man ikke opdatere app’en og samtidig blokere for adgangen. Så enten skal du ikke opdatere, eller bide i det sure æble og give Facebook adgang til dine data.

Norges Facebook afdeling nedtoner dog problemet og siger, at årsagen til at Facebook skal have adgang til SMS-delen er for at kunne sende bekræftelses-SMS’er. Det samme gælder for adressebogen og kalenderen. Facebook app’en vil altså give bedre muligheder for at integrere sig i dit liv.

Det er ikke første gang Facebook for kritik fra Europæiske lande. Tidligere har Facebook fået kritik for at lave et register over brugernes ansigter til ansigtsgenkendelse, vel at mærke uden at spørge om lov først. Facebook endte med at slå funktionen fra i EU efter kritikken.

Synes du det er for dårligt at Facebook skal have adgang til din adressebog, kalender og SMS’er?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter 26-03-2014 12:31:18

Jeg har ikke haft opdateret min facebook app i meget lang tid. Jeg mener det er mange måneder siden, at den bad om nye tilladelser til b.la. at læse (og sende) sms'er. Jeg fandt også ud af, at app'en havde uploadet hele min kontaktbog til min facebook konto uden at spørge om lov. Så nu har jeg deaktiveret appen, og slettet de uploadede kontakter på facebook.
Når jeg tjekker facebook på mobilen gør jeg det bare via browseren - det virker næsten lige så godt. Og så slipper jeg for alle de notifikationer der ofte kommer i mobilens statusbar.

2 0
26-03-2014 12:19:17

Det er sq lidt sjovt.....Folk vil gerne have at deres apps skal være fuldt integreret med alt, men samtidig må apps ikke kigge i noget som helst på deres mobil..... Kan i blive enige med jer selv om hvad i vil ?

0 6
Brylle 26-03-2014 10:27:48

Har dog ikke lige brugt den p

0 0
26-03-2014 08:33:37

Der står heldigvis ikke noget hemmeligt i mine SMS'er:-)

0 5
Ove Andersen 26-03-2014 08:23:48

..SMS-delen er for at kunne sende bekræftelses-SMS

1 3
Smasher 26-03-2014 12:29:11

Som jeg skrev. Så lyver de.

Har modtaget bekræftelses-SMS'er siden 2012.

Og nu bruger jeg så google autentificering i stedet for.

2 0
odbasso 26-03-2014 00:00:33

Er det virkelig i det nye opdatering? For jeg opdagede, at deres app skulle have næsten ALLE tilladelser for en måned siden. På det tidspunkt stod der, at de godt kunne læse ens beskeder og endda downloade data ned i mobilen uden ens tilladelse. Så jeg slettede den, men det var altså en måned siden. Eller så kan det være, at jeg så forkert...

5 0
Smasher 25-03-2014 17:19:21

Ja, jeg har ikke opdateret til nyeste version.. og gør det heller ikke...

Især ikke når de direkte lyver :
"Norges Facebook afdeling nedtoner dog problemet og siger, at årsagen til at Facebook skal have adgang til SMS-delen er for at kunne sende bekræftelses-SMS

9 1

Om brug af cookies