Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook klar med light-app

Facebook klar med light-app

Det er ikke alle, der har en topmodel, men derfor skal man ikke snydes for Facebook på mobilen

Især i udviklingslandene er der ikke altid penge til en topmodel, når der skal handles smartphone, men de skal ikke snydes for muligheden for at komme på Facebook. Det må være noget af ræsonnementet bag Facebook Lite, som er henvendt netop til de brugere.

Læs også: Facebook vil skære ned på falske opslag

Facebooke Lite fylder under en MB at installere, og den er specielt udviklet til at køre i områder, hvor der er 2G-dækning og langsomme forbindelser.

I første omgang er det en test fra Facebooks side, og appen er blevet sendt ud til nogle afrikanske og asiatiske lande uden stor fanfare. Appen kan hentes her - hvis man altså er i et af de udvalgte lande.

Læs også: Facebook undskylder for årsgennemgang

Udviklingslandene er vigtige områder for firmaer som Facebook, der gerne vil have flere brugere. De mange mennesker hvor flere og flere kommer på internettet er en stor mulighed for at få lokket flere brugere og dermed flere indtægter til.

I en række af landene i Afrika og Sydøstasien er det også primært over mobilnetværket, folk kan komme på internettet. Derfor er det vigtigt for Facebook at tilbyde en måde at komme på det sociale netværk, der er tæt på brugernes måde at komme på nettet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies