Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook køber WhatsApp for svimlende beløb

Facebook køber WhatsApp for svimlende beløb

WhatsApp er blevet solgt for omkring 230 kroner per bruger

Hvis du tilhører en generation, hvis bedsteforældre har fortalt historier om iskager til 5 ører, og bland-selv-slik, hvor et tilsvarende beløb kunne række til en hel weekend, så bør du nok indstille den indre regnestok på 2014 nu, for at kunne forholde dig til salgsprisen på WhatsApp.

Den populære chat/sms-service, som virker på tværs af alle platforme, er nemlig blevet købt af Facebook for den beskedne pris af omkring $42 pr. bruger. Og da WhatsApp har 450 millioner brugere, er prisen endt på brutale $19.000.000.000! I danske kroner er det ca. 103 milliarder, fem Storebæltsbroer, eller 16 gange hvad Facebook måtte punge ud for Instagram.

Hvis du skulle være i tvivl om, hvordan $19 mia. ser ud, så er ovenstående billede fra en mexicansk narkobarons hjem. Her fandt militær og politi omkring $18 mia. - i kontanter - stående frit fremme i kælderen.
Hvis du skulle være i tvivl om, hvordan $19 mia. ser ud, så er ovenstående billede fra en mexicansk narkobarons hjem. Her fandt militær og politi omkring $18 mia. - i kontanter - stående frit fremme i kælderen.


Mobilsiden kunne i sidste uge fortælle om, at Viber var blevet købt af japanske Rakuten, til den åbenbart langt mere beskedne pris af $900 mio., hvilket nu må betragtes som byttepenge i forhold til WhatsApp handlen.

Som en del af aftalen, får WhatsApp lov til at fortsætte som selvstændigt firma, ligesom at direktøren kommer til at indtræde i Facebooks bestyrelse. Det loves endda, at ingen af WhatsApp’s brugere vil blive forstyrret i deres kommunikation af reklamer eller andre kommercielle budskaber.

Den svimlende sum vil blive betalt som $4 mia. i kontanter, $12 mia. i aktier og $3 mia. i aktier, som vil blive overdraget, fire år efter at handlen er indgået.
WhatsApp blev grundlagt i 2009 af Brian Acton og Jan Koum .

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Manio 21-02-2014 23:15:13

Den handel er Fubar!

0 0
Om brug af cookies