Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook ”Like” kræves beskyttet under ytringsfriheden

Facebook ”Like” kræves beskyttet under ytringsfriheden

En amerikansk domstol skal afgøre, om Facebooks ”Synes godt om” er omfattet af ytringsfriheden.

Når du på Facebook indikerer, at du ”synes godt om” noget eller nogen, har man så ytret sig på en måde, det skal beskyttes som en fundamental borgerrettighed?

Det mener Facebook, som nu har indleveret et indlæg i en verserende retssag i Amerika, hvor ”like”-knappens status er på spil. Retssagen omhandler fyringen af seks medarbejdere, som var ansat hos en lokal sherif i Virginia. Det skriver Comon.dk.

For tre år siden havde de ansatte trykket ”synes godt om” på en Facebook kampagneside som tilhørte modkandidaten til ham, som vandt sherifvalget.

Vinderen, B. J. Roberts, fyrede efterfølgende de seks, da han mente deres holdninger ville blive en belastning for deres samarbejde. Efterfølgende lagde de sag an mod sherif Roberts, men tabte til trods for argumentet om at ”like”-knappen burde være omfattet af ytringsfriheden blev brugt.

Gadens parlament flytter til Facebook – hvad mener du om Telenor-sagen

Sagen er nu kommet for en appeldomstol, der er rejst af borgerrettighedsorganisationen ACLU, og det er her Facebook har afleveret deres juridiske responsum.

-”At ”like” en Facebookside (eller anden web-site) er en grundlæggende ytring. Det er en udtalelse, som vil blive set af enten en lille gruppe af Facebook-venner eller et stort samfund af online-brugere,” sådan skriver Facebooks i deres indlæg i sagen.

Borgerrettighedsorganisationen ACLU mener, at Facebook er millioner af menneskers foretrukne kommunikations-form, og kan ”synes godt om” ikke beskyttes under den amerikanske forfatnings borgerrettighedsbestemmelser, vil ytringsfriheden, som sikret i forfatningens first amendment blive kraftigt undermineret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies