Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook Messenger bliver en stor platform for apps

Facebook Messenger bliver en stor platform for apps

Facebook lancerer to nye tjenester, der ændrer din oplevelse og forbedrer mulighederne på Messenger-appen dramatisk.

Facebook Messenger er ikke længere en simpel app til at sende tekstbeskeder. Facebook forvandler nu Messenger til en kæmpe platform, der bliver omdrejningspunktet for tusindvis af apps i fremtiden.

Læs også: Facebook livestreamer event i aften

F8-konferencen, som fandt sted i går aftes dansk tid, og som fortsætter på dag to igen i aften, offentliggjorde Facebook de to nye tjenester Messenger Platform og Business on Messenger.

De kører i samspil med den allerede eksisterende Messenger-app og forøger mulighederne for en føre en samtale til det næsten uendelige.

Du kan snart integrere apps i din Messenger-samtale med venner og familie.
Du kan snart integrere apps i din Messenger-samtale med venner og familie.

Messenger Platform

Med Messenger Platform kan du tilføje en traditionel samtale nye dimensioner ved at integrere apps, så du blandt andet kan skabe GIF-animationer, dele billeder, videoer og lydklip på en helt ny måde.

I en samtale vil du se en oversigt over tilgængelige apps, som du kan integrere i Messenger-samtalen. Derefter åbner appen også op for en lang række af nye muligheder at udtrykke sig på. Modtageren kan under beskederne sendt gennem de forskellige apps selv vælge at installere samme app for at få funktionaliteten.

Det er dermed op til alle udviklerne at forøge mulighederne med Messenger i den kommende tid, og med 600 mio. månedlige brugere er der potentiale for at nå ud til et enormt publikum. Du kan læse mere om Messenger Platform inde på denne side lavet til formålet.

Sådan kan din fremtidige købsoplevelse se ud med Messenger.
Sådan kan din fremtidige købsoplevelse se ud med Messenger.

Bussiness on Messenger

Med denne funktion kan webshops integrere Messenger som platform til kommunikation mellem forretning og kunde.

Det foregår ved, at du efter en endt ordre på en webshop kan vælge at modtage ordreoplysninger, leveringsstatus og yderligere detaljer direkte i Messenger-appen som traditionelle beskeder.

Du får også mulighed for at stille ganske almindelige spørgsmål i samtalen med webshoppen – eksempelvis hvis du vil ændre eller returnere en ordre. Du får altså en langt mere menneskelig konktakt med din webshop, men det forudsætter, at den selv integrerer den nye løsning.

Facebook oplyser, at Bussiness on Messenger på nuværende tidspunkt fungerer med et par partnere. Senere vil Facebook også give flere detaljer om det nye koncept. Som erhversperson kan man også allerede nu kontakte Facebook for at få flere informationer om Business on Messenger.

Du kan allerede nu benytte dig af nye, spændende apps til Facebook Messenger, men hvornår dit køb kan foregå i samspil med appen, vides endnu ikke.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies