Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook og Instagram gik ned verden over [UPDATE]

Facebook og Instagram gik ned verden over [UPDATE]

De populære tjenester Facebook og Instagram er lige nu nede over hele verden

Hvis du prøvede at logge på Facebook i morges, så kom du ikke ind. Facebook rapporteres til at være nede i mindst en time - ikke bare i Danmark men over hele verden. Også Instagram meldes utilgængeligt i dette tidsrum.

Begge tjenester er nu oppe at køre igen.

Læs også: Facebook klar med light-app

Det er ikke så mærkeligt, at netop de to tjenester er nede samtidig, da Facebook ejer Instagram. Det er ikke ensbetydende med, at de to tjenester partout skal følges ad på den front, men der kan være en sammenhæng.

Der er endnu ingen, der har hørt fra Facebook omkring en grund til dette nedbrud. På Twitter har hacker-gruppen Lizard Squad tilsyneladende taget ansvaret. I et Tweet skriver de: "Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad"

Læs også: Twitter klar med ny login-form

Gruppen antydede også, at grunden til Twitter ikke blev lagt ned var, at det er den måde, gruppen kommunikerer på.

Gruppen er den samme, der i går hackede Malaysia Airlines' hjemmeside, og det er også gruppen bag det angreb, der lagde PlayStation Network og Microsoft Live Network ned omkring julen.

Facebook og Instagram har afvist, at Lizard Squad var skyld i nedbruddet. I en udtalelse skriver de, at fejlen skete på grund af en ændring, der påvirkede systemerne.

(Opdateret 11.20)

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies