Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook planlægger alternativ til ’dislike’-knappen

Facebook planlægger alternativ til ’dislike’-knappen

Det er ikke altid man ’syntes godt om’ det man ser på Facebook. Det vil den sociale mediegigant ændre på.

Et sørgelig nyhed dukker op i dit Facebook-feed. Historien er tragisk og relevant, men den er på ingen måde noget du vil ’synes godt om’.

Den slags hverdagsproblematikker har Facebook for øje og selskabets stifter, Mark Zuckerberg, indrømmer i en spørgesession, at like-knappen ikke slår til at udtrykke de følelser som brugerne vil dele. Det skriver DR.dk.

Ofte deler folk noget på Facebook, som er triste øjeblikke i deres liv. Folk fortæller os, at de er kede af kun at kunne trykke ’synes godt om’, fordi det ikke udtrykker en passende følelse, uddybbede Mark Zuckerberg.

Læs også: Nu kan du “Synes ikke godt om” på Facebook Messenger

Dislike-knap kan misbruges

Mange brugere efterlyser derfor en ’syntes ikke godt om’-knap, men den bryder Facebook-grundlæggeren sig ikke om.

"Mange har spurgt om en ’synes ikke godt om’-knap, fordi de vil udtrykke, hvis der er noget, de ikke bryder sig om. Det er ikke noget, som vi mener er godt for verden," uddyber Mark Zuckerberg

En tidligere ansat hos Facebooks Europæiske hovekvarter, Mikael Lemberg, nikker genkendende til Facebooks modstand mod ’dislike’-knappen og forklarer til mx.dk hvordan denne kunne misbruges:

”Jeg tror, de har gjort sig rigtig mange overvejelser, om hvordan den skal designes. De er ikke interesseret i bare at lave en knap, som siger: 'Det var noget lort, du lagde op.' De vil ikke kædes sammen med noget, som kan give anledning til mobning eller person-hetz”

Se også:  Rygte - Facebook vil også streame musik

Sympati frem for misbilligelse

I stedet tyder alt på, at det i stedet bliver en sympati-knap Facebook vil integrere i deres tjeneste. Den vil gøre det nemmere at udtrykke medfølelse eller uenighed, uden at blive ubehagelig for afsenden.

”Når nogen eksempelvis deler et billede af en druknet syrisk dreng i vandkanten, har brugerne manglet en måde at reagere på udover at kommentere. En mulighed for at sige, at de ikke synes om det indhold uden at skulle til tasterne, forklarer Mikael Lemberg, som i dag arbejder med social medie-software hos Falcon Social.

Hvornår den, eller de, nye knapper vil rulles ud, melder Facebook dog intet om.

Læs også: Facebook-rekord - Når milliard milepæl

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies