Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebook sætter sms'en under pres

Facebook sætter sms'en under pres

Hver dansker sender 2.332 sms'er om året - men tilsyneladende er vi begyndt at sende færre af de små beskeder. Forklaringen er Facebook.

I 2008 sendte danskerne hele 12,8 milliarder sms-beskeder, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det viser tal fra IT- og Telestyrelsen. I forhold til samme periode i 2007 svarer det til en fremgang på 7,9 procent.

Tallene dækker dog også over en opbremsning i sms-forbruget, målt mellem første og andet halvår i 2008. Helt præcist blev der sendt 130 millioner færre sms'er i andet halvår.

Telia, som er markedsleder på sms-området, oplever tilbagegang. Det samme gør 3, Call Me og TDC.

Hos Telia giver man tjenester som Facebook og Messenger skylden for den lille sms-nedgang.

 - "Det hænger unægteligt sammen med et markant stigende dataforbrug. Facebook, MSN Messenger m.v. er kommet på mobilen - og tager markedsandele", siger Jesper Brøckner, administrerende direktør i Telia, til Mobilsiden.dk

En trendrapport som Telia har fået udarbejdet, viser at onlinevenner ikke er unormalt.

 - "Danskerne er blevet mere afhængige af at kunne kommunikere hurtigt og nemt med hinanden. Flere og flere har hele deres netværk og vennekreds online. Disse brugere bruger andre kommunikationskanaler såsom Facebook til at kommunikere med deres venner fremfor f.eks. kun via sms. Brugen af mobilmail er også markant stigende", lyder det fra Telia-direktøren.

Foreløbig er nedgangen på 130 millioner beskeder symbolsk, men senere på året giver IT- og Telestyrelsen svar på om tendensen fortsætter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies