Facebook vil tage betaling for beskeder i fremtiden

Indtil videre har Facebook været gratis at benytte når der skulle sendes beskeder, men nu begynder det at koste penge.

Facebook vil tage betaling for beskeder i fremtiden

Facebook har været gratis at benytte frem til nu, men i Storbritannien begynder brugerne nu at skulle betale, hvis de vil sende beskeder – i første omgang i hvert fald hvis de ikke kender personerne. Der er også forskel på om det er ”almindelige” mennesker eller kendte personer.

Det er nemlig dyrere at sende en besked til de kendte, end det er at sende en besked til gamle folkeskole-venner, som du netop har fundet på Facebook. Prisen for beskeder fastsættes efter, hvor mange ”venner” vedkommende har. Det skriver bt.dk.

En besked via det sociale netværk kan komme til at koste op mod små 100 kroner at sende.

Metoden er også allerede afprøvet i USA, hvor de har forsøgt dette siden slutningen af december måned, og det er angiveligt for at holde indbakkerne fri for spam. Det skriver Sky News.

 – SMS-beskederne erstattes af Facebook

Mange mener også, at dette kun er starten på en lang række gebyrer, som Facebook vil pålægge brugerne i fremtiden – ligesom man eksempelvis også kan betale sig til, at alle ens ”venner” ser statusopdateringer osv.

 – Betal dig til mere opmærksomhed på Facebook

En talsmand fra Facebook har udtalt, at metoden er afprøvet i USA og Storbritannien med henblik på, at udbrede det til flere lande senere, men priserne endnu ikke er fastsat.

Læs også:
 – Er dette begyndelsen til Facebook?
 – John G.: Facebook og annoncørerne vil eje dit liv