Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Facebooks ansigtsgenkendelse når nye højder

Facebooks ansigtsgenkendelse når nye højder

Facebooks nye DeepFace-software kan genkende ansigter på niveau med mennesker

At genkende ansigter er trivielt for mennesker, men deres mange gigahertz til trods, har computere hidtil været udfordrede når det kom til at genkende og skelne mellem ansigter.

Af samme grund har Facebook søsat DeepFace projektet, et stykke software, som ved hjælp af kunstig intelligens, vægter 120 millioner forskellige parametre på 4 millioner forskellige ansigtsbilleder fra Facebooks eget netværk.

Ved at anvende den rette vægtning kan DeepFace-softwaren genkende det rette ansigt i 97,25% af billederne, uhyre tæt på de 97,53% som en gennemsnitsperson kan mønstre.

Yaniv Taigman, medlem af DeepFace-holdet, ser det også som en markant forbedring: ”normalt ser vi ikke den form for gennembrud, […] vi nærmer os menneskers evne til at genkende ansigter” og pointerer at fejlraten er blevet reduceret med en fjerdedel i forhold til tidligere.

Læs også: Her er 5 fede Facebook-tips til Android

Selve teknologien er stadig i udviklingsstadiet, men MIT Technology review meddeler at Facebook vil presentere DeepFace for forskere og offentligheden ved IEEE CVPR-messen i juni for at generere feedback.

Facebook introducerede ansigtsgenkendelse til tagging af venner og bekendte, i slutningen af 2010.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies