Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Færdige mobiler kan gøre gavn

Færdige mobiler kan gøre gavn

"En færdig mobiltelefon er ikke færdig med at gøre gavn."Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse. De er gået i Røde Kors’ fodspor og har startet en indsamling af aflagte mobiler. Disse mobiltelefoner, har stadig et værd, og dette sætter Kræftens Bekæmpelse nu skarpt på.

I dagens Danmark sælges der omtrent 1,3 millioner mobiltelefoner årligt. Med dette antal in mente, har Kræftens Bekæmpelse startet en indsamling af gamle mobiler.

Helt præcist den 22. januar 2007 begyndte indsamlingen af aflagte mobiler for Kræftens Bekæmpelse. De har opsat indsamlingsbokse i diverse butikker såsom: Føtex, Bilka, Blockbuster, Matas, S.A.T.S., Punkt1, Kræftrådgivningerne og IGEN-butikkerne. Så der skulle være rig lejlighed til at komme af med den gamle mobil.

På hjemmesiden Mobilindsamling.dk kan man endvidere indtaste sit postnummer og derigennem få anvist, hvor den nærmeste indsamlingsboks befinder sig. Indsamlingsboksene vil være at finde i ovennævnte butikker indtil 1. marts 2007 – mange af dem vil endda blive stående endnu længere.

Ved at give ens gamle telefon til Kræftens Bekæmpelse kan man være med til at støtte kampen mod kræft – såsom forskning, forebyggelse af kræft samt hjælp og rådgivning til kræftpatienter og pårørende.

Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse giver hver mobiltelefon mellem 40 og 1500 kr. Beløbet afhænger af mobilens alder, model og stand. Måden hvorpå aflagte mobiler kan omsættes til penge sker, i og med disse sælges videre til tredje verdens lande. Dette drejer sig primært om aftagere i Østen - dog også i Sydamerika og Afrika. På denne måde kan personer fra disse lande erhverve sig mobiltelefoner til en lavere pris.

Hvis den gamle mobiltelefon ikke sælges direkte videre, er det også muligt at genanvende reservedele og råmaterialer fra den.

Kræftens Bekæmpelse tager imod alle typer mobiler, og hvis du har lyst, kan du endda også aflevere opladere og headsets. Dette er dog ikke påkrævet. Men i tilfælde af at du indleverer din oplader og dit headset, vil Kræftens Bekæmpelse også genbruge og videresælge disse ligesom mobiltelefonerne.

Alt dette leder hen til, at en mobiltelefon som måske har tabt sit værd for ejeren, stadig kan gøre en stor forskel for Kræftens Bekæmpelse. For som sagt er en færdig mobiltelefon ikke færdig med at gøre gavn.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies